Gewoon is fit genoeg met deze kiwi sorbet taart. Ik denk dat we allemaal wel van een ijsje houden en van taart.

Deze combinatie is hemels

Wist je dat kiwi’s super gezond zijn? Ze zijn rijk aan vitamine C, B en E. Door de vele vitamine C draagt het eten van een kiwi bij aan een goede weerstand en ze zijn ook nog eens vezelrijk. En deze vezels zijn dan weer goed voor je spijsvertering. Groene kiwi’s bevatten zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel of wel 3 citroenen!

kiwi

Kiwi sorbet taart

Wat heb je nodig:
(voor 3 hartjes of 8 stukken in een andere vorm)

De bodem:

  • 150 gram macadamia noten
  • 7 grote verse dadels
  • 1 snufje kaneel
  • 20 gram geraspte kokos
  • 2 el water

De vulling:

  • 6 groene kiwi’s
  • 1 tl vanille extract (of meer)
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  1. Snijd de kiwi’s in kleine stukjes en leg ze de avond ervoor in de vriezer.
  2. Doe de macadamia noten, dadels, kaneel en de geraspte kokos in een blender en meng dit goed door elkaar. Er moet een plakkerig mengsel ontstaan, waar best nog wat grove stukjes in mogen zitten voor een lekkere bite!
  3. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede lage bakvorm en druk het aan.
  4. Doe vervolgens de bevroren stukjes kiwi in een blender en voeg (naar smaak) vanille extract toe. Meng de kiwi tot een glad sorbet mengsel. Gaat het moeizaam en blijft het te dik? Voeg dan wat extra water toe om het mengen wat makkelijker te maken.
  5. Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en roer goed door.
  6. Bedek de bodem met het kiwi mengsel en strooi er eventueel nog wat kokos overheen om het nog lekkerder te maken.
  7. Zet het geheel nu 30 tot 60 minuten in de vriezer. Snijd de taart in stukken en serveren maar!

kiwi

SOON een review over het boek “Fitdutchies

Liefs,

Charlie’s Kitchen