fbpx

Kippenlevermousse voor bij de borrel

FlavorFlav is een culinaire website waar je als thuiskok je hart kunt ophalen. Het devies is: koken hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar wel lekker. Zo kom je ook vrij makkelijk met recepten van over de hele wereld in aanraking. De lekkerste daarvan hebben ze verzameld in “100 beste gerechten die je gegeten moet hebben”. Wij delen vandaag een fantastisch recept voor kippenlevermousse!

HI! IK BEN KIM

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Het is een beetje de maand van ‘the best of’. Vorige maand kwamen er meerdere boeken uit met de beste gerechten van over de hele wereld. De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben van FavorFav is er een van.

Boek: 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben

Auteur: FlavorFlav

Is het zo simpel als ze zeggen?

Het boek is verdeeld in Basic, Classic en Special. En iedere categorie heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. De gerechten in het boek staan op alfabetische volgorde qua naam, dus je moet het hele boek door om het juiste recept voor een gang te vinden. Niet de handigste indeling. De recepten zijn ook niet altijd even makkelijk als ze zeggen en in de regel zijn er wel flink wat ingrediënten voor nodig. Natuurlijk krijg je anders nooit een goede bouillabaisse. Aan de andere kant staat er wel een recept in om de perfecte wentelteefjes te maken.

Oordeel: Een mooi boek voor mensen die van koken houden, graag in de keuken staan, zichzelf graag een beetje uitdagen, maar geen kast vol kookboeken hebben. En om jullie uit te dagen, deel ik het recept van de kippenlevermousse. Niet schrikken van het product lever, want mijn vrienden gingen helemaal los op deze mousse. En ja, ik heb ze daarna pas verteld dat er lever in zat 😉

Kippenlevermousse

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

  • 500 gram kippenlevers
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 1 1/2 sjalot, grof gehakt
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • 2 laurierblaadjes
  • glaasje port
  1. Zout de kippenlevers.
  2. Smelt de helft van de boter in een koekenpan. De boter hoeft niet te verkleuren. Doe de knoflook, sjalot, tijm, rozemarijn en laurier bij de boter. Wacht tot de sjalotten zacht zijn. Voeg daarna de kippenlevers toe en laat zachtjes gaar worden. De levers moeten nog roze vanbinnen zijn.
  3. Haal de pan van het vuur. Verwijder de kruiden en kieper de inhoud van de rest van de pan in een keukenmachine. Pureer alles tot een zachte, zalfachtige crème. Voeg de overige boter in blokjes toe aan het mengsel en doe er daarna een scheut port bij.
  4. Druk het levermengsel door een zeef en koel het daarna terug op ijs. Breng de mousse verder op smaak met peper, zout en port. De mix mag best zout smaken, want tijdens het koelen verliest het aan kracht in de smaak.

Serveer met stokbrood en toast.

Liefs,

#TEAMCHARLIE

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Healthy snacks

Knapperige bananenchips

hot chocolate smoothie, chocolate, smoothie
Ontbijt

Hot chocolate smoothie

Hartige taarten/cakes

Paddenstoelenquiche met blauwkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches