FlavorFlav is een culinaire website waar je als thuiskok je hart kunt ophalen. Het devies is: koken hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar wel lekker. Zo kom je ook vrij makkelijk met recepten van over de hele wereld in aanraking. De lekkerste daarvan hebben ze verzameld in “100 beste gerechten die je gegeten moet hebben”. Wij delen vandaag een fantastisch recept voor kippenlevermousse!

HI! IK BEN KIM

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Het is een beetje de maand van ‘the best of’. Vorige maand kwamen er meerdere boeken uit met de beste gerechten van over de hele wereld. De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben van FavorFav is er een van.

Boek: 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben

Auteur: FlavorFlav

Is het zo simpel als ze zeggen?

Het boek is verdeeld in Basic, Classic en Special. En iedere categorie heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. De gerechten in het boek staan op alfabetische volgorde qua naam, dus je moet het hele boek door om het juiste recept voor een gang te vinden. Niet de handigste indeling. De recepten zijn ook niet altijd even makkelijk als ze zeggen en in de regel zijn er wel flink wat ingrediënten voor nodig. Natuurlijk krijg je anders nooit een goede bouillabaisse. Aan de andere kant staat er wel een recept in om de perfecte wentelteefjes te maken.

Oordeel: Een mooi boek voor mensen die van koken houden, graag in de keuken staan, zichzelf graag een beetje uitdagen, maar geen kast vol kookboeken hebben. En om jullie uit te dagen, deel ik het recept van de kippenlevermousse. Niet schrikken van het product lever, want mijn vrienden gingen helemaal los op deze mousse. En ja, ik heb ze daarna pas verteld dat er lever in zat 😉

Kippenlevermousse

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

  • 500 gram kippenlevers
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 1 1/2 sjalot, grof gehakt
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • 2 laurierblaadjes
  • glaasje port
  1. Zout de kippenlevers.
  2. Smelt de helft van de boter in een koekenpan. De boter hoeft niet te verkleuren. Doe de knoflook, sjalot, tijm, rozemarijn en laurier bij de boter. Wacht tot de sjalotten zacht zijn. Voeg daarna de kippenlevers toe en laat zachtjes gaar worden. De levers moeten nog roze vanbinnen zijn.
  3. Haal de pan van het vuur. Verwijder de kruiden en kieper de inhoud van de rest van de pan in een keukenmachine. Pureer alles tot een zachte, zalfachtige crème. Voeg de overige boter in blokjes toe aan het mengsel en doe er daarna een scheut port bij.
  4. Druk het levermengsel door een zeef en koel het daarna terug op ijs. Breng de mousse verder op smaak met peper, zout en port. De mix mag best zout smaken, want tijdens het koelen verliest het aan kracht in de smaak.

Serveer met stokbrood en toast.

Liefs,

#TEAMCHARLIE