Hebben jullie ooit de Mathijs Maaltijdbox gehad? Dit recept van kippendij met paksoi en eiermie heb ik uit de box gepikt, dit moest ik gewoon delen. Wil je een keer iets anders met nieuwe smaken maar toch gezond eten?

Love your chick

Ik ben dol op kip, je kunt het bijna in elk gerecht gebruiken en het is met zoveel smaken te combineren! Daarnaast heeft kip ook veel gezondheidsvoordelen voor ons. Het is mager, bevat dus weinig calorieën, maar wel veel eiwitten en die kunnen helpen bij een verzadigd gevoel en spierbehoud.

Kippendij met paksoi en eiermie

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

 • 1 pak eiermie 180 gram
 • 1 gele paprika
 • 250 gram kippendijfilet
 • 1 limoen
 • 1 bos paksoi
 • Verse tijm
 • 1 rode peper
 • Kokosvet

kippendij met paksoi en eiermie

 1. Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin straks kort de eiermie gaar in de aangegeven tijd op de verpakking.
 2. Giet daarna de eiermie af. Roer er een beetje kokosvet doorheen zodat het niet gaat plakken.
 3. Snijd de paksoi in gelijke grove stukken en was in ruim water. Laat goed uitlekken. Was ook de gele paprika en snijd deze ook in gelijke grove stukken.
 4. Bak de kipdijfilet op middelhoog vuur in een beetje kokosvet aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten totdat de filet goed gaar is. Haal de kipdij daarna uit de pan. Laat het vlees heel even rusten, zodat de vleessappen behouden blijven. Op deze manier krijgen de sappen de tijd om zich over het vlees te verdelen. Snijd na ovegeveer 2 minuten de filets in stukken.
 5. Snijd de peper fijn. Verwijder de zaadjes als je geen liefhebber van pittig bent. Boen de limoen goed schoon. Snijd de limoen in partjes, je hoeft de schil dus niet te verwijderen.
 6. Bak in een grote pan de paksoi en paprika beetgaar in ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Bak ook lekker de fijngesneden rode peper naar smaak mee en de in partjes gesneden limoen.
 7. Roer nu alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de verse tijm toe.
  Limoen kun je apart serveren. Besprenkel wat limoensap over het gerecht voor een frisse touch!

Liefs,
Charlie’s Kitchen