Kippendij met paksoi en eiermie

Hebben jullie ooit de Mathijs Maaltijdbox gehad? Dit recept van kippendij met paksoi en eiermie heb ik uit de box gepikt, dit moest ik gewoon delen. Wil je een keer iets anders met nieuwe smaken maar toch gezond eten?

Love your chick

Ik ben dol op kip, je kunt het bijna in elk gerecht gebruiken en het is met zoveel smaken te combineren! Daarnaast heeft kip ook veel gezondheidsvoordelen voor ons. Het is mager, bevat dus weinig calorieën, maar wel veel eiwitten en die kunnen helpen bij een verzadigd gevoel en spierbehoud.

Kippendij met paksoi en eiermie

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

  • 1 pak eiermie 180 gram
  • 1 gele paprika
  • 250 gram kippendijfilet
  • 1 limoen
  • 1 bos paksoi
  • Verse tijm
  • 1 rode peper
  • Kokosvet

kippendij met paksoi en eiermie

  1. Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin straks kort de eiermie gaar in de aangegeven tijd op de verpakking.
  2. Giet daarna de eiermie af. Roer er een beetje kokosvet doorheen zodat het niet gaat plakken.
  3. Snijd de paksoi in gelijke grove stukken en was in ruim water. Laat goed uitlekken. Was ook de gele paprika en snijd deze ook in gelijke grove stukken.
  4. Bak de kipdijfilet op middelhoog vuur in een beetje kokosvet aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten totdat de filet goed gaar is. Haal de kipdij daarna uit de pan. Laat het vlees heel even rusten, zodat de vleessappen behouden blijven. Op deze manier krijgen de sappen de tijd om zich over het vlees te verdelen. Snijd na ovegeveer 2 minuten de filets in stukken.
  5. Snijd de peper fijn. Verwijder de zaadjes als je geen liefhebber van pittig bent. Boen de limoen goed schoon. Snijd de limoen in partjes, je hoeft de schil dus niet te verwijderen.
  6. Bak in een grote pan de paksoi en paprika beetgaar in ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Bak ook lekker de fijngesneden rode peper naar smaak mee en de in partjes gesneden limoen.
  7. Roer nu alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de verse tijm toe.
    Limoen kun je apart serveren. Besprenkel wat limoensap over het gerecht voor een frisse touch!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 gedachte op “Kippendij met paksoi en eiermie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches