Kippastei met krokante zoete aardappelkorst - Charlie's Kitchen

Kippastei met krokante zoete aardappelkorst

kippenpastei

Deze kippastei met krokante zoete aardappelkorst kwam ik ooit eens tegen in een tijdschrift. Ik heb hem uitgeknipt en op mijn inspiratiebord gehangen. Voor de volgers die het nog niet weten, ongeveer één keer in de drie maanden heb ik lekker een knutselmiddag. Huispak aan, grote mok thee, chocola of een andere lekkernij erbij en een berg tijdschriften. Mijn vrienden en mama bewaren die voor me, ze weten dat ik van plakken en knippen houd op z’n tijd.

Laat anderen je inspireren

Van de Allerhande tot de Viva en de Linda. Uren kan ik bladeren en mij laten inspireren door foto’s, gerechten of artikelen. Soms maak ik letterlijk het recept en vertel ik jullie ook waar ik het vandaan heb, zoals vandaag. Maar soms geef ik er ook mijn eigen twist aan. En ook foodfoto’s die ik prachtig vind vanwege de kleurencombinaties neem ik vaak als voorbeeld.

kippenpastei

Ik kan er nog heel veel over vertellen maar ik denk dat we beter door kunnen gaan naar dit fantastische en vooral makkelijke recept!

Kippastei met krokante zoete aardappelkorst

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 2 grote zoete aardappels
 • 500 gram kipblokjes
 • 1 prei
 • 500 gram ricotta
 • 200 ml kokosmelk (of andere melk)
 • 1 tl geraspte nootmuskaat
 • 200 gram licht zoete tuinerwten (diepvries)
 • 1 blikje mais
 • 1 tl geroosterde paprikapoeder
 • peper & zout
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de prei in ringen, rasp de zoete aardappels incl. schil (of gebruik een keukenmachine) en was de mais even af.
 3. Maak de kipblokjes op smaak met peper en zout.
 4. Maak de geraspte zoete aardappels op smaak met de geroosterde paprika- kruiden en nootmuskaat.
 5. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de kip samen met de prei, mais en tuinerwten.
 6. Zet het vuur af, voeg de ricotta toe, roer goed door, voeg de (kokos)melk toe en roer weer goed door.
 7. Doe dit mengsel in een quichevorm en bedek dit met de geraspte zoete aardappel.
 8. Bak de kippastei 30-40 minuten tot hij door en door warm is en het aardappellaagje goudbruin en knapperig is.

kippenpastei

Dit is zo lekker!

kippastei

TIP: Een supersnel recept voor als je een restje gebraden kip over hebt. Maar deze pastei is ook heerlijk met andere soorten vlees, zoals kalkoen en varkensvlees.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Kippastei met krokante zoete aardappelkorst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches