Deze kippastei met krokante zoete aardappelkorst kwam ik ooit eens tegen in een tijdschrift. Ik heb hem uitgeknipt en op mijn inspiratiebord gehangen. Voor de volgers die het nog niet weten, ongeveer één keer in de drie maanden heb ik lekker een knutselmiddag. Huispak aan, grote mok thee, chocola of een andere lekkernij erbij en een berg tijdschriften. Mijn vrienden en mama bewaren die voor me, ze weten dat ik van plakken en knippen houd op z’n tijd.

Laat anderen je inspireren

Van de Allerhande tot de Viva en de Linda. Uren kan ik bladeren en mij laten inspireren door foto’s, gerechten of artikelen. Soms maak ik letterlijk het recept en vertel ik jullie ook waar ik het vandaan heb, zoals vandaag. Maar soms geef ik er ook mijn eigen twist aan. En ook foodfoto’s die ik prachtig vind vanwege de kleurencombinaties neem ik vaak als voorbeeld.

kippenpastei

Ik kan er nog heel veel over vertellen maar ik denk dat we beter door kunnen gaan naar dit fantastische en vooral makkelijke recept!

Kippastei met krokante zoete aardappelkorst

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 2 grote zoete aardappels
 • 500 gram kipblokjes
 • 1 prei
 • 500 gram ricotta
 • 200 ml kokosmelk (of andere melk)
 • 1 tl geraspte nootmuskaat
 • 200 gram licht zoete tuinerwten (diepvries)
 • 1 blikje mais
 • 1 tl geroosterde paprikapoeder
 • peper & zout
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de prei in ringen, rasp de zoete aardappels incl. schil (of gebruik een keukenmachine) en was de mais even af.
 3. Maak de kipblokjes op smaak met peper en zout.
 4. Maak de geraspte zoete aardappels op smaak met de geroosterde paprika- kruiden en nootmuskaat.
 5. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de kip samen met de prei, mais en tuinerwten.
 6. Zet het vuur af, voeg de ricotta toe, roer goed door, voeg de (kokos)melk toe en roer weer goed door.
 7. Doe dit mengsel in een quichevorm en bedek dit met de geraspte zoete aardappel.
 8. Bak de kippastei 30-40 minuten tot hij door en door warm is en het aardappellaagje goudbruin en knapperig is.

kippenpastei

Dit is zo lekker!

kippastei

TIP: Een supersnel recept voor als je een restje gebraden kip over hebt. Maar deze pastei is ook heerlijk met andere soorten vlees, zoals kalkoen en varkensvlees.

Liefs,
Charlie’s Kitchen