Ik was vorige week een tikkeltje brak en had echt behoefte aan een vette hap (kip nuggets). We weten allemaal hoe dat gaat, een vette pizza, lekkere patat met mayo of een zak chips. Maar jullie kennen mij langer dan vandaag, ik wilde een vette hap maar wel bewust zover dat kan. Jongens, hoe moeilijk moet het zijn? Mijn advies, maak er wat meer en vries een deel ongebakken in. Zo heb je altijd wat in de vriezer als je hartige trek hebt. Ik moet bekennen ik gebruikte mijn airfyer, beste aankoop ever! Maar het kan ook makkelijk in de oven, net zo makkelijk!

Wat heb je nodig:

(voor 2 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 2 a 3 el volkorenbloem
  • Havermout
  • Peper en zout

kip

  1. Snijd de kip in mooie “nugget” stukjes.
  2. Kluts het ei, maak op smaak en haal de kip stukjes hier doorheen.
  3. Haal de kip door de bloem en vervolgens door de havermout.
  4. Sluit af met ei en nogmaals peper en zout.
  5. Gebruik je een oven? Bak de nuggets op 180 graden 20 minuten!
  6. Gebruikt de de airfryer? Bak de nuggets op 180 graden 10 minuten.

kip

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: vergeet niet jouw creatie te delen op social media en mij te taggen, vind ik leuk 😀