Vriendlief kwam met een briljant idee om zelf kip saucijzenbroodjes te maken. Met dit koude weer vind ik warm lunchen heerlijk. Hoewel niet helemaal warm, want ik maakte daarnaast wel een grote salade. En ik was er eigenlijk verbaasd over hoe makkelijk het is om deze saucijzenbroodjes thuis te maken. Ook leuk voor in het weekend met de kids toch?

Mijn moeder liet mij altijd creatief mee doen in de keuken en alles proeven. Ik denk dat ik daardoor ook gewoon een hele makkelijke eter ben. Ik zou nu dan ook even niet weten wat ik echt niet lust haha.

saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig:
( voor 5 saucijzen)

 • 300 gram kipgehakt
 • 1 ei
 • 2 tl paneermeel
 • 5 plakken bladerdeeg origineel
 • 1 a 2 tl tabasco
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
 3. Scheid het ei in tweeën.
 4. Maak de kipgehakt op smaak met de tabasco, peper en zout.
 5. Meng de kipgehakt met een half ei en de paneermeel. Vind je het nog wat vet of waterig, voeg dan een kleine beetje extra paneermeel toe.
 6. Rol van de kipgehakt 5 rollen die in het bladerdeeg passen.
 7. Leg de rol kipgehakt rechts op het bladerdeeg, vouw dubbel, druk dicht met een vork en smeer het deeg in met de andere helft van het ei.
 8. Bak de saucijzen ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Hou goed in de gaten, wanneer ze goudbruin zijn kun je aanvallen!

saucijzenbroodjes

 

Leuke Dingen

Ook super leuk om de broodjes kleiner te maken zodat je kleine borrelhapjes hebt voor bijvoorbeeld op een feestje. Heel makkelijk en origineel! Ik maakte er in totaal 10 en vroor er 5 ongebakken in. Zo heb ik voor noodgevallen altijd wat reserve in de vriezer.

Liefs,
Charlie’s Kitchen