In de media is de vergelijking met Jamie Oliver al meerdere keren opgedoken. Je zult maar tegen de verwachtingen op moeten boksen en dan ook nog in dezelfde periode een kookboek uitbrengen.
Is Nigel van der Horst de Nederlandse Jamie? Niet echt… Gelukkig is Chef met Lef in zijn kookboek vooral heel erg lekker zichzelf en daar houden wij van.
Want Nigel is Nigel en dat is zijn kracht
Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test… Chef met Lef
Voordat ik verder ga over de recepten die je meer dan eens het water in de mond doet lopen… Die fotografie: WOW! Misschien is dat wel de reden dat je bij ieder recept denkt: dat moet ik maken. Als hamburgers er zo uit zouden zien als ze op mijn bordje lagen. Want dat je mooi een bord kunt opmaken, helpt natuurlijk wel als je deze later nog smakelijker op de foto wilt zetten. Hoe dan ook: mouthwatering photography.
En dan ga je bladeren in het boek: salades… Ik maakte de coleslaw met kip. En dat was meteen zo’n hoeveelheid dat vriendlief twee dagen op zijn werk dezelfde sla at. Geen probleem overigens, want de derde dag vroeg hij teleurgesteld of deze op was. Pancakes: breakfast was never so much fun. Misschien bij de King Toast, die ik maakte zoals bij de booklaunch. Maar dan op rijstwafels in plaats van toast. Gluten en ik blijven een minder gezellige combinatie.
Pizzalover
De pizza’s had ik al vaker op naanbrood gemaakt, maar de toppings die Chef met Lef gebruikt zijn toch weer even spannender dan ik gewend was. Nog niet gemaakt, maar zeker op het lijstje van to do: de pizza met pulled beef 🙂 Ik maakte hem zelf met kip en barbecuesaus.
Maar het hoofdstuk waar ik het vrolijkste van werd, is het hoofdstuk waarin de quesadilla’s staan. Ik maak ze zelf graag als ik geen zin heb om te koken. Bak sla erbij en aanvallen maar! Er staan tal van smakelijke variaties in, waardoor ik zeker weet dat ik de komende tijd vaker spannende quesadilla’s op het menu heb staan. Die van mij zagen er meer uit als een ongeorganiseerde quesadilla dump dus…
Hoe krijg je ze in vredesnaam zo mooi Nigel?
Is Chef met Lef een aanrader?
Absoluut! Als je van uitgesproken smaken houdt en nieuwe variaties wilt op oude klassiekers, niet met allerhande voedseltrends wilt mee gaan en gewoon lekker en verantwoord wilt eten.
Omdat ik zo’n fan ben van quesadilla delen we deze week de tuna melt quesadilla
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 400 gram tonijn uit blik
- 80 gram zwarte olijven
- 2 rode uien
- 160 gram mozzarella
- 15 gram verse bieslook
- 3 el crème fraîche light
- sap en rasp van 1/2 citroen
- 4 wraps naar keuze
Benodigdheden: twee grote borden
- Laat de tonijn uitlekken, snijd de olijven, rode ui en mozzarella in stukjes.
- Meng tonijn, olijven, ui, zout en peper in een kom.
- Meng de citroen, creme fraîche, zout en fijngehakte bieslook tot een sausje.
- Leg twee wraps op twee borden, beleg ze met de helft van de mozzarella, verdeel daarna de tonijnmix erover en daarna de resterende mozzarella.
- Dek af met de andere twee wraps, druk stevig aan.
- Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Laat de quesadilla in de pan glijden en bak deze twee minuten.
- Leg het bord op de quesadilla in de pan. Haal de pan van het vuur, leg je hand op het bord en draai de pan snel om. De quesadilla ligt nu weer op het bord en laat deze weer met de ongebakken kant in de pan glijden. Bak de andere kant op dezelfde manier.
- Haal uit de pan, laat de quesedilla afkoelen en snijd deze met een broodmes in stukken.
Eet smakelijk!
Liefs,
Kim & Charlie,
2 gedachtes op “Een kijkje in het boek van “Chef met Lef””
Lijkt me echt een aanwinst. Ik ga deze noteren!
Pingback: Een romige Baileys Almande milkshake - Charlie's Kitchen