Een kijkje in het boek van “Chef met Lef”

In de media is de vergelijking met Jamie Oliver al meerdere keren opgedoken. Je zult maar tegen de verwachtingen op moeten boksen en dan ook nog in dezelfde periode een kookboek uitbrengen.

Is Nigel van der Horst de Nederlandse Jamie? Niet echt…  Gelukkig is Chef met Lef in zijn kookboek vooral heel erg lekker zichzelf en daar houden wij van.

Want Nigel is Nigel en dat is zijn kracht

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test… Chef met Lef

Voordat ik verder ga over de recepten die je meer dan eens het water in de mond doet lopen… Die fotografie: WOW! Misschien is dat wel de reden dat je bij ieder recept denkt: dat moet ik maken. Als hamburgers er zo uit zouden zien als ze op mijn bordje lagen. Want dat je mooi een bord kunt opmaken, helpt natuurlijk wel als je deze later nog smakelijker op de foto wilt zetten. Hoe dan ook: mouthwatering photography.

Chef met Lef

En dan ga je bladeren in het boek: salades… Ik maakte de coleslaw met kip. En dat was meteen zo’n hoeveelheid dat vriendlief twee dagen op zijn werk dezelfde sla at. Geen probleem overigens, want de derde dag vroeg hij teleurgesteld of deze op was. Pancakes: breakfast was never so much fun. Misschien bij de King Toast, die ik maakte zoals bij de booklaunch. Maar dan op rijstwafels in plaats van toast. Gluten en ik blijven een minder gezellige combinatie.

Pizzalover

De pizza’s had ik al vaker op naanbrood gemaakt, maar de toppings die Chef met Lef gebruikt zijn toch weer even spannender dan ik gewend was. Nog niet gemaakt, maar zeker op het lijstje van to do: de pizza met pulled beef 🙂 Ik maakte hem zelf met kip en barbecuesaus.

Maar het hoofdstuk waar ik het vrolijkste van werd, is het hoofdstuk waarin de quesadilla’s staan. Ik maak ze zelf graag als ik geen zin heb om te koken. Bak sla erbij en aanvallen maar! Er staan tal van smakelijke variaties in, waardoor ik zeker weet dat ik de komende tijd vaker spannende quesadilla’s op het menu heb staan. Die van mij zagen er meer uit als een ongeorganiseerde quesadilla dump dus…

Hoe krijg je ze in vredesnaam zo mooi Nigel?

Is Chef met Lef een aanrader?

Absoluut! Als je van uitgesproken smaken houdt en nieuwe variaties wilt op oude klassiekers, niet met allerhande voedseltrends wilt mee gaan en gewoon lekker en verantwoord wilt eten.

Omdat ik zo’n fan ben van quesadilla delen we deze week de tuna melt quesadilla

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 400 gram tonijn uit blik
 • 80 gram zwarte olijven
 • 2 rode uien
 • 160 gram mozzarella
 • 15 gram verse bieslook
 • 3 el crème fraîche light
 • sap en rasp van 1/2 citroen
 • 4 wraps naar keuze

Benodigdheden: twee grote borden

 1. Laat de tonijn uitlekken, snijd de olijven, rode ui en mozzarella in stukjes.
 2. Meng tonijn, olijven, ui, zout en peper in een kom.
 3. Meng de citroen, creme fraîche, zout en fijngehakte bieslook tot een sausje.
 4. Leg twee wraps op twee borden, beleg ze met de helft van de mozzarella, verdeel daarna de tonijnmix erover en daarna de resterende mozzarella.
 5. Dek af met de andere twee wraps, druk stevig aan.
 6. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Laat de quesadilla in de pan glijden en bak deze twee minuten.
 7. Leg het bord op de quesadilla in de pan. Haal de pan van het vuur, leg je hand op het bord en draai de pan snel om. De quesadilla ligt nu weer op het bord en laat deze weer met de ongebakken kant in de pan glijden. Bak de andere kant op dezelfde manier.
 8. Haal uit de pan, laat de quesedilla afkoelen en snijd deze met een broodmes in stukken.

Eet smakelijk!

Liefs,
Kim & Charlie,

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 gedachtes op “Een kijkje in het boek van “Chef met Lef””

 1. Pingback: Een romige Baileys Almande milkshake - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches