fbpx

Kidsproof: Kebab uit Zoete Spruiten

Deze keer doen we het helemaal anders! Waarom? Omdat Roberta Pagnier & Jochem van Gelder een kinderkookboek hebben uitgebracht: Zoete Spruiten.

En ik kan wel keihard een kookboek gaan testen, maar als ik niet de doelgroep ben…

Dus…
Twee kinderen, twee volwassenen, Zoete Spruiten en een net even te kleine keuken…

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test… Zoete Spruiten van Roberta Pagnier & Jochem van Gelder.

Normaal probeer ik een week lang gerechten uit een kookboek in mijn weekmenu te integreren. Eerlijk is eerlijk: ik had al een paar gerechtjes vooraf getest. En ook als volwassene is Zoete Spruiten prima te pruimen. Maar een kinderkookboek is een kinderkookboek, dus plan je een kookmiddag en pluk je ergens twee kinderen vandaan. Ik ben overtuigd kinderloos, maar voor Sinterklaas/Kermis/andere dingen waarvoor je kinderen nodig hebt, leen ik er gewoon twee: Kyan en Tibo.

Vooropgesteld: ze zijn niet de makkelijkste eters

En dat is meteen een mooie uitdaging, want met Zoete Spruiten willen Roberta en Jochem dat kinderen eten gaan ontdekken. Ik was vroeger ook niet de makkelijkste eter en kijk nu: op bieten na lust ik praktisch alles. Dat ik sommige dingen niet eet (varkensvlees), omdat mijn lichaam er niet zo goed tegen kan, is weer een ander verhaal.

Eén van de leukste tips uit het boek: als kinderen zelf iets maken, zullen ze er trots op zijn en het sneller proberen. Vooraf had ik de recepten al uitgezocht: kebabs met groente, een brandweerslangrol en snelle pizzaatjes. Ik moet zeggen: ik heb nog nooit zulke enthousiaste keukenhulpen gehad. Ok, ze waren af en toe even afgeleid, maar er werd fanatiek gesneden (Tibo, meester met messen) en nog fanatieker gebakken (Kyan, de man achter de pitten). En ruzie gemaakt over wie er mocht serveren. Alleen niemand – inclusief ik – had zin om zijn handen vuil te maken met kebabs kneden. Vele handen maken licht werk en uiteindelijk won team Tibo/Kim van team Kyan/Niels in aantallen.

En dan de grote test

De brandweerslangtaart is een spannende combinatie van spinazie, feta en nog wat ingrediënten. De mama van de mannen vond het erg lekker, de mannen vonden alleen de korst lekker. Het tweede gerecht was de snelle pizza. Herkenbare groentes blijven een eng ding, dus werden die er stiekem vanaf gegooid. De kaas was erg lekker. De hit was kebab. Vooral omdat ze het hele gerecht zelf hadden bereid. De rauwe groentes waren minder lekker.

De verrassing kwam echter toen Tibo het boek aan het doorbladeren was en verbaasd vroeg waarom we de shakshuka niet hadden gemaakt. Hij is echt gek op eieren. De volgende keer dan maar. Net als de wraps met worst en de Mexicaanse soep. Klein inschattingsfoutje. Kinderen kunnen je echt verrassen en Zoete Spruiten bewijst dat! Dus als je kinderen hebt: het is zeker het doornemen waard. Met de minikoks samen…

Kidsproof: Kebab uit Zoete Spruiten

De kidsproof kebabs waren een hit!

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 50 gram pijnboompitten
 • 1 kleine ui
 • 1 bosje bladpeterselie
 • 350 gram lams- of rundergehakt (of beiden soorten gemengd)
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel komijn
 • zout en peper
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Voor de overheerlijke dip:

 • 200 ml Griekse yoghurt
 • olijfolie
 • 1/2 komkommer
 • 1 bosje radijs
 • 150 gram geraspte wortel

Serveer samen met bijvoorbeeld pita’s, naanbrood of Turks brood

(Extra: 8 spiezen of houten prikkers)

 1. Verhit de ovengrill, leg houten prikkers te weken in het water.
 2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de peterselie. Meng in een kom de ui, peterselie, kaneel, komijn, knoflookpoeder, zout, peper en pijnboompitten met het gehakt.
 3. Kneed gehakt om de spiesen heen, leg ze daarna in de voorverwarmde oven en rooster ze tien minuten onder de grill.
 4. Doe de yoghurt in een diep bord, besprenkel met wat zout en olijfolie. Snijd de komkommer en radijs.
 5. Serveer de kebabs met yoghurt, groente en brood naar keuze.

Wil jij het boek zoete spruiten winnen?

Reageer hieronder op de volgende vraag:

Wat vind je nu lekker wat je vroeger echt onwijs vies vond?

Liefs,
Charlie & Kim

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

6 gedachtes op “Kidsproof: Kebab uit Zoete Spruiten”

 1. Avatar

  Macaroni met Smac worst, uien en tomatenpuree. Verschrikkelijk vond ik dat, alleen al de geur. Toen ik pas op mezelf woonde, heb ik dat best vaak gegeten. Ik ben het langzamerhand steeds lekkerder gaan vinden. Nu eet ik dit bijna nooit meer om gezondheidsredenen (tarwe; bewerkt vlees).

 2. Avatar

  Wat ik eerder nooit lekker vond is champignons, paprika, prei, courgette… Nu mijn favoriete groentemixjes bij mijn gerechten ✌

 3. Avatar

  Dat zijn toch echt spruitjes. Maar uit de wok vind ik ze nu erg lekker. En vroeger vond ik draadjesvlees en hachee ook echt niet lekker, dat kan ik me nu echt niet meer voorstellen

 4. Avatar

  Vis! Ik vind de geur niet lekker, dat nog steeds niet.. daardoor at ik het vroeger niet. Nu wel!! Maar dan wel voor al de rauwe variant!

 5. Avatar
  Charlotte Kneepkens

  Alle groenten! Ik luste vroeger weinig groenten (wie niet?) maar nu ik zelf volwassen ben lust ik eigenlijk alle groenten. De manier van bereiden bepaalt een hoop natuurlijk. Sowieso sta ik ervoor open om eigenlijk alles wel te proeven :).

 6. Avatar

  Tuinbonen…vroeger werd ik al misselijk bij de gedachte. En tegenwoordig snap ik niet dat ik toen deze delicatesse niet op waarde kon schatten. En zeker als je de moeite neemt om deze bonen te dubbeldoppen….hmmmmm super smaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform