Ik dring er graag op aan dat ouders met hun kinderen de keuken in gaan. Het is samen een band opbouwen, plezier hebben en vooral een stukje bewustwording. Deze keer een recept van Donna Hay uit haar kookboek voor kinderen. Kaas-uien-chips. Een gezonde snack, kidsproof en zo makkelijk te maken!

Kaas-uien-chips

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 4 Libanese platbroden (Albert Heijn of Turkse supermarkt)
  • olijfolie
  • zout
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat;
  2. Snijd de platbroden in driehoekjes ter grootte van een nacho’s, verspreid ze over de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie;
  3. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas en uienpoeder over de chips;
  4. Zet ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze bruin en knapperig zijn.

Laat ze goed afkoelen voor die knapperige beleving!

Deze keer een recept van Donna Hay uit haar kookboek voor kinderen. Kaas-uien-chips. Een gezonde snack, kidsproof en zo makkelijk te maken!

Hi! Ik ben Kim en speur door de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste en deel daaruit dan weer de leukste recepten. Deze keer met Donna Hay Basics to Brilliance KIDS…

Boek: Basics to Brilliance KIDS
Auteur: Donna Hay

Wie is Donna Hay ook alweer?

Donna Hay is een Australische televisiechef met een eigen tijdschrift en een tiental kookboeken, die bekend staat om haar pure en uitgesproken gerechten. Geen poespas, maar wel erg lekker. Een van mijn absolute favorieten!

Wat vonden we tof aan het boek?

Bijna alles! Voor een ‘kinderkookboek’ zijn de recepten meer dan volwassen, verrassend en in de regel bijzonder geschikt voor een gemiddelde picknick. Donna stopt ongezonde recepten in een iets gezonder jasje en in sommige gevallen kun je met een basisrecept meerdere kanten op. De rijstballetjes met tonijn zijn absoluut favoriet in huis, cannelloni van courgette met ricottavulling, pindarepen en chips van libanees platbrood. Geschikt voor kinderen? JA! Geschikt voor iedereen die makkelijk en lekker wil koken? Absoluut!

Liefs,
Charlie & Kim