Vandaag een recept voor de kids zodat ze zelf ook eens de keuken in kunnen. Hoe leuk is het om samen met je dochter/zoon te koken en ze iets te kunnen meegeven over voeding? Geloof me, met deze eigengemaakte vissticks ga je aan tafel sowieso punten scoren!

Vis niet zo

De meeste mensen zullen bij kabeljauw meteen denken aan dat lekkere bakje kibbeling dat je haalt bij de visboer. Maar wist je dat je met de juiste bereiding kabeljauw voor heel veel gerechten kunt gebruiken? Deze witvis zit vol met vitaminen en goede voedingsstoffen waar ons lichaam heel blij van wordt. Ook kan deze witvis bijdragen aan het voorkomen van kanker en Alzheimer en verlaagt deze het risico op astma.

Eigengemaakte vissticks

Benodigdheden: 3 kommetjes, koekenpan

Wat heb je nodig:

 • 1 kommetje gevuld met bloem
 • 1 kommetje gevuld met paneermeel
 • 2 el Provençaalse kruiden
 • 2 eieren
 • 540 gram kabeljauw (diepvries kan)
 • Peper en zout
 • Boter of olie om in te bakken
 1. Als je voor diepvries kabeljauw kiest, laat ze dan eerst ontdooien en dep af met keukenpapier.
 2. Snijd de kabeljauw in het formaat van de visstick zoals jij die wilt serveren.
 3. Kluts de eieren in een bakje, zet de kom met bloem klaar en meng de Provençaalse kruiden met het paneermeel. Zet ook deze klaar in een bakje.
 4. Haal nu de voorgesneden vissticks eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en tenslotte door het gekruide paneermeel.
 5. Pak een koekenpan en doe hier wat olie of boter in en bak de vissticks lekker krokant aan elke kant.

eigengemaakte vissticks

TIP: Serveer met krieltjes met rozemarijn en tijm en geroosterde wortels die je op smaak hebt gemaakt met peper en zout.

Liefs,
Charlie

P.S.: Had jij deze heerlijke soep al gezien, klik hier voor het recept.