Giant Oreo Kerst ijstaart. Bestaat dit echt? JA, ik kan  het niet geloven, maar echt waar, ik heb mijn vinger helemaal afgelebberd. Oreo’s zijn natuurlijk helemaal HOT, ik kon dan ook niet anders dan een meesterlijk guilty toetje bedenken. Want genieten moeten we ook toch?

Stond ik dan met mijn mandje in de rij bij de kassa, rollen Oreo’s en plakken witte chocolade. Dit is de droom van iedere vrouw denk ik om te kunnen eten en misschien ook wel te maken. Eenmaal thuis ben ik meteen aan de bak gegaan. Wat super handig is bij dit recept is, dat je het van te voren kunt maken, dus dit scheelt veel tijd op de dag zelf.

oreo

Maar hoe maak je deze giant Oreo ijstaart? Zet in ieder geval een cakevorm en de keukenmachine klaar. Of in plaats van de keukenmachine een (schone) theedoek.

Wat heb je nodig voor deze Oreo Kerst ijstaart:
(voor 8 personen)

 • 5 rollen Oreo’s
 • 2 repen witte chocolade
 • 1 reep Verkade smelt chocolade
 • 2 el boter of kokosvet
 1. Nu komt het leukste klusje. En niet stiekem snoepen hé! Scheid de koekjes van de melk-laag en leg allebei apart op een bord.
 2. Maal nu de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, sluit goed af en begin er flink op te slaan met een pan. Let je wel op dat je keuken heel blijft?
 3. Smelt op laag vuur in een pan de witte chocolade en de melkvulling van de Oreo koekjes.
 4. Smelt de boter in de magnetron en meng dit in een grote kom of in de keukenmachine samen met de Oreo kruimels.
 5. Beleg de cakevorm met bakpapier en gebruik de helft van het koekjesmengsel voor een mooie bodem. Druk goed aan en zet deze in de vriezer.
 6. Ondertussen wacht je tot de chocolade en melkvulling is gesmolten. Als het zover is dan giet je dit over de koek-laag heen. Zet minimaal 30 minuten in de vriezer.
 7. Maak nu de tweede koeklaag, druk weer goed aan en zet deze weer minimaal 15 minuten in de vriezer.
 8. Als laatste smelten we de Verkade smelt chocolade, ook op laag vuur, in een pannetje.
 9. Schenk dit over de koek-laag heen en zet weer in de vriezer.
 10. Voordat je de koek gaat snijden, laat hem even 10 minuten uit de vriezer rusten en snijd met een warm/heet mes.

kerst

De overige stukken kun je natuurlijk gewoon bewaren in de vriezer, want dit is niet alleen lekker met kerst!

Liefs,
Charlie’s Kitchen