Kerst - giant Oreo ijstaart en niet alleen voor de Kerst! - Charlie's Kitchen

Kerst – giant Oreo ijstaart en niet alleen voor de Kerst!

kerst

Giant Oreo Kerst ijstaart. Bestaat dit echt? JA, ik kan  het niet geloven, maar echt waar, ik heb mijn vinger helemaal afgelebberd. Oreo’s zijn natuurlijk helemaal HOT, ik kon dan ook niet anders dan een meesterlijk guilty toetje bedenken. Want genieten moeten we ook toch?

Stond ik dan met mijn mandje in de rij bij de kassa, rollen Oreo’s en plakken witte chocolade. Dit is de droom van iedere vrouw denk ik om te kunnen eten en misschien ook wel te maken. Eenmaal thuis ben ik meteen aan de bak gegaan. Wat super handig is bij dit recept is, dat je het van te voren kunt maken, dus dit scheelt veel tijd op de dag zelf.

oreo

Maar hoe maak je deze giant Oreo ijstaart? Zet in ieder geval een cakevorm en de keukenmachine klaar. Of in plaats van de keukenmachine een (schone) theedoek.

Wat heb je nodig voor deze Oreo Kerst ijstaart:
(voor 8 personen)

 • 5 rollen Oreo’s
 • 2 repen witte chocolade
 • 1 reep Verkade smelt chocolade
 • 2 el boter of kokosvet
 1. Nu komt het leukste klusje. En niet stiekem snoepen hé! Scheid de koekjes van de melk-laag en leg allebei apart op een bord.
 2. Maal nu de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, sluit goed af en begin er flink op te slaan met een pan. Let je wel op dat je keuken heel blijft?
 3. Smelt op laag vuur in een pan de witte chocolade en de melkvulling van de Oreo koekjes.
 4. Smelt de boter in de magnetron en meng dit in een grote kom of in de keukenmachine samen met de Oreo kruimels.
 5. Beleg de cakevorm met bakpapier en gebruik de helft van het koekjesmengsel voor een mooie bodem. Druk goed aan en zet deze in de vriezer.
 6. Ondertussen wacht je tot de chocolade en melkvulling is gesmolten. Als het zover is dan giet je dit over de koek-laag heen. Zet minimaal 30 minuten in de vriezer.
 7. Maak nu de tweede koeklaag, druk weer goed aan en zet deze weer minimaal 15 minuten in de vriezer.
 8. Als laatste smelten we de Verkade smelt chocolade, ook op laag vuur, in een pannetje.
 9. Schenk dit over de koek-laag heen en zet weer in de vriezer.
 10. Voordat je de koek gaat snijden, laat hem even 10 minuten uit de vriezer rusten en snijd met een warm/heet mes.

kerst

De overige stukken kun je natuurlijk gewoon bewaren in de vriezer, want dit is niet alleen lekker met kerst!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Kerst – giant Oreo ijstaart en niet alleen voor de Kerst!”

 1. Avatar

  Hi,

  Ik heb m geprobeerd te maken, maar die 2 el boter zijn echt niet genoeg om er een goede koeklaag van te maken. Heb nog meer gebruikt maar zelfs dan valt ie in kruimels uit elkaar als je m aansnijdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches