De lekkerste receptjes maak je toch als je echt voor iemand anders staat te koken. Zo ook met deze kerrie-basilicumsoep met zalm die ik voor een vriendin maakte.

Vroeger gingen we altijd uit lunchen maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Want we hebben namelijk Charlie in de groep. Ja, dat ben ik! En ik vind het heerlijk om voor mijn vriendinnen te koken en de rest van de dag lekker bij te kletsen en met elkaar alles op te peuzelen. Natuurlijk is uit eten, of lunchen in dit geval, ook heel erg leuk, maar thuis aan tafel of op de bank, lekker warm in de winter, is net zo gezellig.

soep

Laat ik nou gek zijn op soep. Heerlijk zo’n grote warme kop in je handen terwijl je onder je dekentje op de bank zit. Daarnaast is deze soep ook nog eens gezond omdat je in één keer een heleboel groenten binnen krijgt. Tenslotte is het makkelijk te maken in grotere hoeveelheden zodat je het kunt invriezen!

Kerrie-basilicumsoep met zalm

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 3 grote aardappelen
  • 700 ml kippenbouillon
  • 2 el basilicum
  • 2 el pesto (klik hier voor het recept)
  • 125 ml crème fraîche light
  • 1 el gele currypasta (fair trade)
  • 100 gram reepjes gerookte zalm
  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  2. Snijd de bosuitjes fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de bosui en aardappelstukjes kort aan.
  4. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  5. Snijd de basilicum heel fijn en voeg deze samen met de pesto toe.
  6. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot soep.
  7. Meng in een bakje de crème fraîche light en de gele currypasta.
  8. Schenk de soep in een kom, leg een lepel van het mengsel op de soep, doe er wat zalmreepjes overheen en sluit af met een takje verse basilicum.

Kerrie-basilicumsoep met zalm

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: op zoek naar een andere lekkere soep? Deze pindasoep is ontzettend lekker! (klik hier voor het recept).