Kerrie-basilicumsoep met zalm - Charlie's Kitchen

Kerrie-basilicumsoep met zalm

soep

De lekkerste receptjes maak je toch als je echt voor iemand anders staat te koken. Zo ook met deze kerrie-basilicumsoep met zalm die ik voor een vriendin maakte.

Vroeger gingen we altijd uit lunchen maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Want we hebben namelijk Charlie in de groep. Ja, dat ben ik! En ik vind het heerlijk om voor mijn vriendinnen te koken en de rest van de dag lekker bij te kletsen en met elkaar alles op te peuzelen. Natuurlijk is uit eten, of lunchen in dit geval, ook heel erg leuk, maar thuis aan tafel of op de bank, lekker warm in de winter, is net zo gezellig.

soep, kerrie-basilicumsoep met zalm
Zeg nou zelf… deze kerrie-basilicumsoep met zalm ziet er toch heerlijk uit?

Laat ik nou gek zijn op soep. Heerlijk zo’n grote warme kop in je handen terwijl je onder je dekentje op de bank zit. Daarnaast is deze soep ook nog eens gezond omdat je in één keer een heleboel groenten binnen krijgt. Tenslotte is het makkelijk te maken in grotere hoeveelheden zodat je het kunt invriezen!

Kerrie-basilicumsoep met zalm

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 1 el olijfolie
 • 2 bosuitjes
 • 3 grote aardappelen
 • 700 ml kippenbouillon
 • 2 el basilicum
 • 2 el pesto (klik hier voor het recept)
 • 125 ml crème fraîche light
 • 1 el gele currypasta (fair trade)
 • 100 gram reepjes gerookte zalm
 1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
 2. Snijd de bosuitjes fijn.
 3. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de bosui en aardappelstukjes kort aan.
 4. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
 5. Snijd de basilicum heel fijn en voeg deze samen met de pesto toe.
 6. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot soep.
 7. Meng in een bakje de crème fraîche light en de gele currypasta.
 8. Schenk de soep in een kom, leg een lepel van het mengsel op de soep, doe er wat zalmreepjes overheen en sluit af met een takje verse basilicum.
Kerrie-basilicumsoep met zalm
Klaar in een handomdraai deze soep. Feestelijk, gezond en lekker!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: op zoek naar een andere lekkere soep? Deze pindasoep is ontzettend lekker! (klik hier voor het recept).

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Kerrie-basilicumsoep met zalm”

 1. Pingback: Kerrie-basilicumsoep met zalm – WP RSS Aggregator Advanced Demo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches