Een keer wat anders dan een recept, een 3 daagse detox. En dit doen we met Juiz-s, een cold pressed juice merk. Lees mijn ervaring en kijk mee hoe jij korting kan krijgen!

Zoals jullie weten heb ik jaren last gehad van mijn darmen, door mijn eetpatroon te veranderen en eens per half jaar te detoxen gaat dit steeds beter. Grootste reden voor mij om te detoxen is dus even rust voor mijn darmen maar ik vind het ook fijn om te ontgiften. Ik noem het altijd maar een vakantie voor mijn darmen! Woensdag avond werd netjes mijn pakket thuis bezorgt met daarin alle ingevroren juices voor 3 dagen. Ik heb een jaar geleden de smoothie detox van The Green Happiness gedaan, ik ben benieuwd hoe dit mij bevalt. Een smoothie of een sapje is wel wat anders! Bij het pakket zat informatie over de detox, zo moet je het afbouw- en opbouwprogramma van je voeding volgen. Uiteraard allemaal zodat jij het beste door de detox komt.

Waar heb ik vooral op gelet bij het af- en opbouwen:
1) Extra veel groenten en fruit.
2) Geen koffie, frisdrank en alcohol.
3) Lichte maaltijden en de laatste dag vegetarisch.
4) Geen zuivel, maar dit gebruik ik al amper.

Fruit_water

Mijn detoxdagen bestonden uit:
* Liquid Salad Spinach, een super start van je dag!
* Liquid Salad Basil, reinigt het lichaam.
* Liquid Salad Beetroot, boordevol groenten.
* Liquid Salad Carrot, een fatburner.
* Veggie Soup Sweet Patato, een echte ontgifter.
* Veggie Soup Green Only, bevorderd de stoelgang.
* Nutmilk Hazelnut of Cashew, eiwitbron ter voorkoming van spierafbraak.
* Detox Water, werkt vochtafdrijvend.

Eigenlijk ging het allemaal best goed. Ik heb de dagen dat ik vrij was de sapjes ingepland, ik weet uit ervaring dat dat beter voor mij werkt. De avond voor de start haalde ik de juiste sapjes uit de vriezer en zette deze in de koelkast zodat ik zeker wist dat ze de volgende ochtend ontdooid waren. De juices smaakte prima! Wat ik vooral verrassend vond is de notenmelk, wat ontzettend lekker zeg. Ik warmde hem een beetje op, lekker op de bank met een warme mok.

De detox verliep bijna hongerloos, de eerste dag had ik af en toe wat trek dus zette ik een lekkere kop kruiden thee. Het is ook even een mindset, en ik weet waar ik het voor doe! Ik was zo lief om wel het eten voor te bereiden voor mijn vriend, lekker met me neus boven een warme maaltijd met allemaal lekkere spices die je neus in komen. Char, niet meer doen volgende keer! En wat ik elke detox weer ontdek ik dat ik zo ontzettend goed slaap, misschien is het ook wel omdat het voor mij bijna een totale detox is. Even geen werk, geen afspraken en ook niet als een dolle in die keuken bezig om nieuwe recepten te hebben voor mijn blog. S’avond doe ik mijn lekkere dikke “huis”pakje aan, kruip op de bank en doe kaarsjes aan. Een echt zen moment, en dan heerlijk naar bed daarna. Ik sport tijdens deze detox trouwens ook niet, wel maak ik elke dag een grote wandeling in het weiland achter mijn huis. Heerlijk die frisse lucht en weer voel ik mij zo zen en licht.

Voor mensen die nog geen detox hebben gedaan, begin misschien met 1 dag sappen je hoeft niet meteen een hele week kuur te doen. Je voelt je zo vol energie, licht en schoon! Voor mij voelt het ook altijd als een nieuwe start, na de sapdagen ben ik weer helemaal gemotiveerd om gezond door te gaan en mij vooral zo te blijven voelen.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij ook een keer detoxen? Met de code charlieskitchen krijg je 10% korting bij Juiz-s! Je heb een All Day Juiz-s of een Detox Till Diner waar je dus ook bij kan eten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen