Je weet nooit of je de juiste richting kiest... - Charlie's Kitchen

Je weet nooit of je de juiste richting kiest…

Tja, de juiste richting…Herinneren jullie mijn blog nog van een aantal maanden geleden “Ik ben niet gelukkig“? Ik stelde mij kwetsbaar op en deelde al mijn onzekerheden met jullie. Als je me al enige tijd volgt, weet je eigenlijk dat ik vaker persoonlijke blogs schrijf. Blogs waarin ik mijn mening, gedachtes, frustraties en onzekerheden beschrijf.

Dingen waar we allemaal dagelijks mee bezig zijn

Ik realiseer me hoeveel mensen dit lezen, maar waarom niet van elkaar leren? Ik vind het fijn dingen te herkennen in de verhalen van anderen. Dit geeft mij kracht en energie! Ik word regelmatig aangesproken door mensen die één van mijn blogs hebben gelezen. Jullie volgers, echte mensen die dus alles van mij weten.

Weet je hoe lekker het is om te schrijven? Mijn gedachtes met jullie delen is een uitlaapklep, het kan anderen helpen omdat ze zichzelf er in herkennen en het geeft in moeilijke tijden mij het gevoel dat ik het niet alleen meemaak. Momenteel volg ik een cursus via Michael Pilarszyk “My Roadmap to succes“. In deze online cursus gaat het voornamelijk over je gedachten, hoe je deze kunt trainen en hoe je door middel van vragen stellen erachter kunt komen wat je echt wilt.

richting

Wat is de beste versie van mijzelf, de juiste richting?

Ik ben weer veel gaan schrijven en kwam er achter dat ik mij nog steeds laat leiden door bepaalde angsten. Als er één ding is waar ik echt in geloof, dan is het passie en liefde. Volg je hart en het komt goed. Ik kan genieten van samen zijn maar tegenwoordig kan ik alleen ook heel gelukkig zijn. Geen onzekerheden en gedachten en zo de volle focus op mijn carrière.

Hoe zie jij jezelf over 10 jaar en wie staan er naast of achter je?

Ik werd door verschillende vragen flink aan het denken gezet. Ik besluit dat ik hier niet over na wil denken, ik leef nu en heb hier geen tijd voor. Charlotte, je durft niet verder te kijken… En bij deze laatste vraag ging een belletje rinkelen, angst om vooruit te kijken omdat je weet wat er gaat komen. Ik ben bang voor de toekomst, ik ben bang voor mijn carrière, ik ben bang voor een gebroken hart ik ben bang dat ik een verkeerde keuze ga maken…

Allemaal gedachten die door mijn hoofd gaan

Door het op te schrijven kom je er achter waar je bang voor bent, hoe gek bepaalde gedachten ook zijn, maar ook hoe begrijpelijk het is dat je bepaalde gevoelens er bij hebt. Mijn moeder zei tegen me; Jij wilt altijd beter en dat is niet altijd goed. Dit zette mij aan het denken en twijfelen. Waarom zou je niet alles uit het ene leven willen halen wat je hebt? Waarom ga je niet elke dag voor geluk? Elke dag doen wat je leuk vindt, met de mensen om je heen op de plek waar jij wilt?

Waarom kon je niet zien dat het eigenlijk allemaal al heel erg leuk was?

Maar dan, wanneer de angsten en onzekerheden je gedachten overnemen. Wat nu als… Ik voel mij op dit moment goed maar hoe weet ik nu dat ik de juiste weg kies? Het zette mij weer opnieuw aan het denken over hoe ik mijn leven nu op dit moment wil invullen. Ik kan natuurlijk gewoon door sudderen, maar misschien moet ik wat ruimte overlaten voor nieuwe wegen. Ik wil er niet over 10 jaar achter komen dat ik “toen” al een andere weg had kunnen kiezen.

Wat zijn jouw angsten?

Twijfel jij vaak?

Reageer hieronder in de comments, laten we kijken of we dingen herkennen en daardoor misschien elkaar helpen!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

8 reacties op “Je weet nooit of je de juiste richting kiest…”

 1. Avatar

  Lieve Charlotte

  Je woorden klinken herkenbaar. Het eeuwige twijfelen over de keuzes die je maakt in je leven zit ook in mij. We willen zo graag de juiste keuzes maken, dat we soms vergeten om de dingen gewoon hun beloop te laten gaan en wel te zien waar we uitkomen. Als we willen, zullen we altijd wel een onderdeel van ons leven vinden waar dat het toch een tikkeltje beter of anders kan. We slaan terug aan het twijfelen en de piekerspiraal ontstaat. Begrijp me niet verkeerd, twijfelen is goed, want het betekent dat je jezelf in vraag durft te stellen. Ik denk alleen dat het belangrijk is dat we ook nog durven te ‘leven’ en keuzes durven te maken waarvan we niet op voorhand hoeven te weten waar ze ons brengen. Dat houdt het spannend, niet?

  Liefs een medetwijfelaar

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Hoi Nele,

   Bedankt voor je “herkenbare” berichtje. Ik durf zeker te leven, anders had ik niet gestaan waar ik nu sta. Maar dat betekend niet dat ik vaak een gevecht heb in mijn hoofd, waar denk ik veel mensen langs van hebben. Spannend is het zeker, we gaan zien wat de toekomst ons gaat brengen 😀

   Liefs en geniet van de zon!

 2. Avatar

  Deze blog kwam even op het juiste moment. Twijfel zit in heel veel vlakken van het leven, en laat ik nou net een grote twijfelaar zijn.
  Ik heb zojuist mijn relatie van 3 jaar gestopt om me op mezelf te focussen, maar ik ben even verder en twijfel alweer enorm of dit de juiste keuze was.
  Dolgraag zou ik daarachter komen.. maar hoe doe je dat?

  Heel fijn om hierover even te lezen, wetend dat iedereen voor keuzes staat en ik niet de enige ben die twijfelt 😉

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Hoi Yvon,

   WAUW, zo ongelooflijk herkenbaar allemaal! Maar mag ik even zeggen, wat ontzettend stoer dat jij voor jezelf hebt gekozen. Je bent uit je comfortzone gestapt, hier ga je alleen maar van groeien. De weg die je bewandeld is mistig, je vraagt jezelf af of je de goeie weg hebt genomen. Maar op een dag trekt de mist weg en heb je je antwoorden. Vertrouw op je gevoel, het leven en dat alles goedkomt.

   YOU ROCK!

   Liefs en knuffel voor jou

 3. Avatar

  Heel herkenbaar. Ik ben een twijfelaar en weet ook niet zo goed waar ik heen wil, werk of privé, Ik heb het nu prima, maar wil ik op dit punt blijven? Bang dat ik een verkeerde keuze maak als ik een bepaalde richting kies. Vooral als het een grote stap is.
  Ergens fijn om te weten dat er meer mensen zijn die zo kunnen twijfelen. Ik hoop voor jou dat je kunt uitvinden wat je precies wilt.

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Lieve Sandra,

   Wat een ontzettend lief bericht, doet me heel veel! Als ik een ding geleerd heb het afgelopen jaar is dat je moet DOEN. Uit je comfortzone stappen zorgt voor persoonlijke ontwikkeling. Je groeit, krijgt vertrouwen en energie. Langzaam worden dingen duidelijk voor je, je krijgt antwoord op vragen of je voelt waar je naar toe wil. Dat stemmetje in mijn hoofd zal altijd blijven, maar hoe gaat we er mee om?

   Liefs

 4. Avatar

  Heel herkenbaar, echt tof dat je zo open durft te zijn op je blog

  Ik ben ook erg bang om financieel in de problemen te komen als ik mijn vaste saaie kantoorbaan opzeg, hierdoor blijf ik hangen

  je bent een topper!

  1. Avatar

   Dag lieverd,

   Door open en eerlijk te zijn op mijn blog kan ik anderen helpen en worden dingen voor mij helderder. Je hoeft je baan niet op te zeggen. Mijn workshop dromen najagen zou echt iets voor jou zien! Hoe zet je kleine stapjes naar jouw tofste leven?!

   Liefs en knuffel Char

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches