Maak jij je altijd zorgen over het leven, zorgen over hoe dingen gaan lopen en hoe je het dan moet gaan oplossen? Wist je dat het zo nadenken erover en daadwerkelijk zorgen maken helemaal geen zin heeft? Het is iets waar je geen invloed op hebt, het leven. Maar waar je wel voor zorgt tijdens het zorgen maken is dat jij minder geniet, het beïnvloedt je gemoedstoestand en het beïnvloedt het gelukkig zijn op dat moment.

Natuurlijk maken we ons allemaal wel eens druk, hebben we angsten en gedachten als ‘Wat als….?’. Maar deze gedachten helpen ons niet verder. Ze veroorzaken juist eerder dat we vastlopen.

Waarom zorgen maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt?

De meeste zorgen, als ze uitkomen, zijn niet eens zo erg als we ons voor die tijd in ons hoofd halen. Maak jij je druk of je school wel haalt? Wat voor beoordeling je krijgt op het werk? Of je een nieuwe baan vindt? Of je relatie staande blijf? En ga zo maar door…

zorgen

“Ik zie wel hoe het loopt!”

De stress die je hebt omdat je bang bent voor wat er misschien kan gaan gebeuren is groter dan de daadwerkelijke consequenties. Zo vaak zijn de dingen anders gegaan dan ik wilde of waar ik juist bang voor was en me zorgen over maakte. En keer op keer kwam ik tot de conclusie dat dat om een goede reden toch anders liep. Elke keer kwam het goed en soms zelfs beter dan ik me vooraf kon voorstellen. Daarom probeer ik niet teveel aandacht te besteden aan deze zorgen en negatieve gedachten, ze komen nooit uit zoals ik ze bedacht had en ondanks al deze zorgen en angsten ben ik gelukkig.

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn

Het is nutteloos, je leven gaat aan je voorbij en je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn. Kennen jullie deze video al? Echt een aanrader om naar te kijken!

Liefs,

Charlotte