fbpx

Je altijd maar zorgen maken over het leven haalt het plezier weg

zorgen

Maak jij je altijd zorgen over het leven, zorgen over hoe dingen gaan lopen en hoe je het dan moet gaan oplossen? Wist je dat het zo nadenken erover en daadwerkelijk zorgen maken helemaal geen zin heeft? Het is iets waar je geen invloed op hebt, het leven. Maar waar je wel voor zorgt tijdens het zorgen maken is dat jij minder geniet, het beïnvloedt je gemoedstoestand en het beïnvloedt het gelukkig zijn op dat moment.

Natuurlijk maken we ons allemaal wel eens druk, hebben we angsten en gedachten als ‘Wat als….?’. Maar deze gedachten helpen ons niet verder. Ze veroorzaken juist eerder dat we vastlopen.

Waarom zorgen maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt?

De meeste zorgen, als ze uitkomen, zijn niet eens zo erg als we ons voor die tijd in ons hoofd halen. Maak jij je druk of je school wel haalt? Wat voor beoordeling je krijgt op het werk? Of je een nieuwe baan vindt? Of je relatie staande blijf? En ga zo maar door…

zorgen

“Ik zie wel hoe het loopt!”

De stress die je hebt omdat je bang bent voor wat er misschien kan gaan gebeuren is groter dan de daadwerkelijke consequenties. Zo vaak zijn de dingen anders gegaan dan ik wilde of waar ik juist bang voor was en me zorgen over maakte. En keer op keer kwam ik tot de conclusie dat dat om een goede reden toch anders liep. Elke keer kwam het goed en soms zelfs beter dan ik me vooraf kon voorstellen. Daarom probeer ik niet teveel aandacht te besteden aan deze zorgen en negatieve gedachten, ze komen nooit uit zoals ik ze bedacht had en ondanks al deze zorgen en angsten ben ik gelukkig.

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn

Het is nutteloos, je leven gaat aan je voorbij en je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn. Kennen jullie deze video al? Echt een aanrader om naar te kijken!

Liefs,

Charlotte

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

5 gedachtes op “Je altijd maar zorgen maken over het leven haalt het plezier weg”

 1. Avatar

  Ja dat is zo waar! Ook ik heb daar wel eens last van. Terwijl ik weet dat wanneer ik het niet doe of probeer, nooit zal weten hoe het uitgepakt heeft. Daarom ben ik me er van bewust dat ik het gewoon moet doen.

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Dag lieverd, je weet het wel maar doen is altijd nog moeilijk. Maar kleine stapjes brengen… grote dingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform