Dat ik ben fan ben van Jamie Oliver is geen geheim, dat ik dan ook terecht kwam bij Jamie’s Italian Rotterdam is dus ook geen verrassing!
Ik kan uren naar zijn programma’s kijken of neuzen in zijn boeken. Jamie’s idee van puur en lekker koken met biologische producten passen precies bij Charlie’s Kitchen. Jamie laat zien dat gezond eten ook eenvoudig kan zijn en dat echt eten veel lekkerder is.
The naked chef
We kennen Jamie allemaal als televisiekok. Lekker gedreven en met een plat Engels accent. Jamie Oliver gelooft echt in eerlijk en puur etend en daarom wordt hij ook wel “the Naked Chef” genoemd. Hij groeide op in een klein dorpje, waar zijn ouders een lokale pub bezaten. Jamie Oliver maakt nog steeds kookprogramma’s maar bedenkt ook allerlei producten voor in de keuken.
Jamie’s Italian werd in 2008 als eerste geopend in Oxford. Inmiddels vind je er wereldwijd meer dan 40. Jamie heeft grote liefde en passie voor de Italiaanse “way of life”. Het menu bij Jamie’s Italian is dan ook geworteld en authentiek. Prachtige rustieke gerechten, gemaakt op basis van geprobeerde en geliefde recepten van Jamie himself!
Bij Jamie’s Italian kun je altijd terecht
Bij Jamie’s Italian kun je elk moment van de dag terecht. Of je nou voor een kopje echte Italiaanse koffie gaat, een vers gemaakte pasta tijdens de lunch of misschien een uitgebreid familiediner of gewoon aan de cocktails met vrienden.
Wat ik zo tof vind is dat het ontworpen is als betaalbaar en toegankelijk. Iedereen is welkom, je wordt hartelijk geholpen en je voelt gewoon de passie. De focus ligt duidelijk op de beleving, het totaalplaatje. Uitzonderlijk eten, goed gezelschap en de ontspannende gezelligheid van de Italiaanse tafel.
Passie en liefde op de vloer
Mevrouw Bolognaise (Silvia) heeft ons dan ook een bijzondere avond bezorgd. Echt waar, dit is haar echte naam! Ze heeft ons verteld over de allerbeste ingrediënten die ze gebruikt en die met zorg geproduceerd worden, zowel in Italië als lokaal. Ze deelt haar passie en haar trots voor Italië en dat proeven we!
De beroemde planken van Jamie
Dit is waarom ik van antipasti hou. Grote planken met heerlijke gerechtjes om te delen. Plus een aantal nibbles voor de perfecte start van je maaltijd!
Ultiem knoflookbrood, geserveerd op Jamie’s eigen plank.
Garnalen in hun schaal gebakken, met witte wijn, chili, knoflook en peterselie. Over wijn gesproken, de Viognier Grillo is echt een aanrader. Een mooie zachte witte wijn uit Corte Ibla (Sicilie).
Charlie en wijn…
Mevrouw Bolognaise wilde dat we elk mooie stukje uit “Italia” zouden proeven, dus na deze tafel vol anti-pasti gingen voor de tweede gang. De homemade pasta. Elke dag met liefde gemaakt, van de beste tipo “00” bloem, somolina, vrije uitloop eieren en een beetje water.
Secondi oftewel het hoofdgerecht
Gegrilde scharrelkipfilet in een pittige tomaten/aubergine/leccio olijvensaus. Ik moest en zou de krokante polentafrieten proeven met rozemarijn en Parmezaanse kaas. En je had gelijk Silvia (mevrouw Bolognaise), INTENS LEKKER!
Kon je dat toetje nog wel op?
Geen probleem voor Charlie hoor, heerlijk fris yoghurtijs met verse aardbeien en een cocktail on the side. Perfect om deze culinaire avond mee af te sluiten. Wat een fantastische tent!
De beleving, de passie en de smaak vind je in alles terug!
Jamie’s Italian vind je in het bruisende Rotterdam aan de Markthal. Een plek overigens die ook zeker een bezoekje waard is.
Liefs,
Charlie
PS: Hebben jullie mijn review al gelezen over het boek “Jamie’s Superfood“?
2 gedachtes op “Nieuwe hotspot: Jamie’s Italian Rotterdam”
Pingback: Nieuw; Jamie's Diner in Rotterdam - Charlie's Kitchen
Pingback: Jamie's crispy camembertpakketjes met cranberrydip - Charlie's Kitchen