fbpx

Jamie’s crispy camembertpakketjes met cranberrydip

Jamie Oliver besloot twee jaar geleden een keer het ultieme Kerst Kookboek uit te brengen. Het is een compleet kookboek geworden, waarin van de borrel tot het bijgerecht en van het dessert tot drankjes (en ja ook die kalkoen) worden beschreven. Vandaag delen wij een fantastisch recept voor bij de borrel: Jamie’s crispy camembertpakketjes met cranberrydip.

HI! IK BEN KIM

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Jamie Oliver’s Kerst Kookboek lag vorig jaar al klaar voor een recensie, maar dat lukte toen niet. Gelukkig komt Kerst ieder jaar weer terug, dus nu in de herkansing.

Boek: Jamie Oliver’s Kerst Kookboek

Auteur: Jamie Oliver

Waarom dit boek?

Ja, we weten ondertussen wel dat jullie bij Charlie’s Kitchen onwijze fan zijn van Jamie (lees hier). Waarom hebben we dit boek nu echt nodig?

Omdat het je kerst echt een stuk simpeler en spannender maakt. Geen gourmet, maar volwaardige en supersmakelijke gerechten voor de feestdagen. Zelfs aan de vegetarische en vegan eetgasten is gedacht met meer dan 10 creatieve vega(n) gerechten. Jamie heeft er ook een tijdsplanning bij gedaan, zodat je op het feest zelf gewoon met een glas bubbels bij je familie kunt staan, in plaats van met een verhit hoofd in de keuken.

Hij leert je koken met de restjes of hoe je met bijzondere zelfgemaakte cadeautjes op familiebezoek kunt. Ja, die fudge staat hoog op het lijstje. Enne… Eerlijk is eerlijk. Sommige gerechten kun je ook gewoon voor een zondagavond (gebraden kip met speciale boter of viscurry!) maken. Een feestelijk boek voor het hele jaar, maar wel iets meer voor de Kerst.

Oordeel

Lees dit boek niet als je al trek hebt. Je komt onmiddellijk in de feeststemming en gaat de kastjes af op zoek naar feestelijk eten.

camembertpakketkes met cranberrydip, Jamie Oliver, cranberries

Camembertpakketjes met cranberrydip

Wat heb je nodig:
(Voor 24 stuks)

  • 200 gr camembert
  • 100 gr walnoten
  • 15 gr bieslook
  • 1 citroen (rasp)
  • olijfolie
  • 4 vierkante velletjes filodeeg (iets groter dan een servet)

Voor de dip:

  • 100 gram cranberry’s uit de diepvries
  • 1 snufje kruidnagel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 125 ml port
  1. Blend de camembert met de walnoten, bieslook en citroenrasp tot een mooie massa;
  2. Snijd de filovellen in drie stukken, schep er een bolletje camembert mengel in en vouw tot een loempia. Strijk dicht met een  beetje olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de pakketjes 15 minuten;
  3. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een pannetje te verwarmen. Als de cranberries slap worden, zet je de staafmixer erin;
  4. Serveer de camembert pakketjes met de cranberrydip

Liefs,

#TEAMCHARLIE

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Healthy snacks

Knapperige bananenchips

hot chocolate smoothie, chocolate, smoothie
Ontbijt

Hot chocolate smoothie

Hartige taarten/cakes

Paddenstoelenquiche met blauwkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches