Jamie Oliver besloot twee jaar geleden een keer het ultieme Kerst Kookboek uit te brengen. Het is een compleet kookboek geworden, waarin van de borrel tot het bijgerecht en van het dessert tot drankjes (en ja ook die kalkoen) worden beschreven. Vandaag delen wij een fantastisch recept voor bij de borrel: Jamie’s crispy camembertpakketjes met cranberrydip.

HI! IK BEN KIM

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Jamie Oliver’s Kerst Kookboek lag vorig jaar al klaar voor een recensie, maar dat lukte toen niet. Gelukkig komt Kerst ieder jaar weer terug, dus nu in de herkansing.

Boek: Jamie Oliver’s Kerst Kookboek

Auteur: Jamie Oliver

Waarom dit boek?

Ja, we weten ondertussen wel dat jullie bij Charlie’s Kitchen onwijze fan zijn van Jamie (lees hier). Waarom hebben we dit boek nu echt nodig?

Omdat het je kerst echt een stuk simpeler en spannender maakt. Geen gourmet, maar volwaardige en supersmakelijke gerechten voor de feestdagen. Zelfs aan de vegetarische en vegan eetgasten is gedacht met meer dan 10 creatieve vega(n) gerechten. Jamie heeft er ook een tijdsplanning bij gedaan, zodat je op het feest zelf gewoon met een glas bubbels bij je familie kunt staan, in plaats van met een verhit hoofd in de keuken.

Hij leert je koken met de restjes of hoe je met bijzondere zelfgemaakte cadeautjes op familiebezoek kunt. Ja, die fudge staat hoog op het lijstje. Enne… Eerlijk is eerlijk. Sommige gerechten kun je ook gewoon voor een zondagavond (gebraden kip met speciale boter of viscurry!) maken. Een feestelijk boek voor het hele jaar, maar wel iets meer voor de Kerst.

Oordeel

Lees dit boek niet als je al trek hebt. Je komt onmiddellijk in de feeststemming en gaat de kastjes af op zoek naar feestelijk eten.

camembertpakketkes met cranberrydip, Jamie Oliver, cranberries

Camembertpakketjes met cranberrydip

Wat heb je nodig:
(Voor 24 stuks)

 • 200 gr camembert
 • 100 gr walnoten
 • 15 gr bieslook
 • 1 citroen (rasp)
 • olijfolie
 • 4 vierkante velletjes filodeeg (iets groter dan een servet)

Voor de dip:

 • 100 gram cranberry’s uit de diepvries
 • 1 snufje kruidnagel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 125 ml port
 1. Blend de camembert met de walnoten, bieslook en citroenrasp tot een mooie massa;
 2. Snijd de filovellen in drie stukken, schep er een bolletje camembert mengel in en vouw tot een loempia. Strijk dicht met een  beetje olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de pakketjes 15 minuten;
 3. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een pannetje te verwarmen. Als de cranberries slap worden, zet je de staafmixer erin;
 4. Serveer de camembert pakketjes met de cranberrydip

Liefs,

#TEAMCHARLIE