Italiaanse quiche met kip en tomaat - Charlie's Kitchen

Italiaanse quiche met kip en tomaat

quiche

Deze Italiaanse quiche met kip en tomaat past echt perfect bij papa’s groentesoep. Altijd maar stokbrood met brie erbij is eigenlijk gewoon ontzettend lekker maar ik dacht, laten we mijn ouders eens wat anders voeren.

Kennen jullie die standaard gewoontes?

quiche

Ik neem nu even mijn ouders als voorbeeld, maar natuurlijk kan ik er zelf ook wat van. Van die standaard gewoontes die er een soort van ingeslopen zijn. Maandag brood, dinsdag pasta en misschien op zaterdag wel standaard een broodje kroket. Of het nu wel of niet gezonde keuzes zijn staat hier even los van.

Door te varieren hou je het leuk!

Probeer eens deze gewoontes te doorbreken en andere keuzes te maken. Zoals ik vandaag heb gekozen voor een Italiaanse quiche met kip en tomaat in plaats van een broodje brie. Kiezen voor producten met meer voedingswaarden en waar wij dus wat aan hebben.

quiche

Ik denk dat het tijd is om dit quiche recept te delen…

Wat heb je nodig:
(voor 8 stukken)

 • 1 el kokosolie/vet
 • 500 gram kippendijstukjes (voor een magere keuze ga je voor kipfilet)
 • 3 rode uien
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el Italiaanse kruiden
 • 3 eieren
 • 250 ml kookroom of slagroom light
 • 1 citroen
 • 6 tot 8 cherrytomaatjes.
 • 6 plakjes bladerdeeg
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Ontdooi de bladerdeeg en beleg de vorm hiermee.
 3. Indien nodig, snijd de kip in stukjes en maak op smaak met peper en zout.
 4. Zet een koekenpan op het vuur, verhit 1/2 el kokosolie en voeg de kip toe. Pers de twee knoflooktenen uit en bak ongeveer 5 minuten mee.
 5. Snipper de ui en snijd in ringen.
 6. Was de cherrytomaatjes goed en halveer deze.
 7. Pak een andere koekenpan, verhit 1/2 el koksolie en bak de ui goudbruin.
 8. Meng nu in een kop de eieren, room en Italiaanse kruiden.
 9. Was de citroen goed en rasp de schil door het mengsel heen.
 10. Doe de kip in de vorm die bedekt is met bladerdeeg, schenk het mengsel erbij en beleg dit tenslotte met de rode ui en tomaatjes.
 11. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten totdat hij goudbruin is.

quiche

Dit is toch heerlijk met een kop soep? Heb je de bonensoep al eens geprobeerd?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Italiaanse quiche met kip en tomaat”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches