Deze Italiaanse quiche met kip en tomaat past echt perfect bij papa’s groentesoep. Altijd maar stokbrood met brie erbij is eigenlijk gewoon ontzettend lekker maar ik dacht, laten we mijn ouders eens wat anders voeren.

Kennen jullie die standaard gewoontes?

quiche

Ik neem nu even mijn ouders als voorbeeld, maar natuurlijk kan ik er zelf ook wat van. Van die standaard gewoontes die er een soort van ingeslopen zijn. Maandag brood, dinsdag pasta en misschien op zaterdag wel standaard een broodje kroket. Of het nu wel of niet gezonde keuzes zijn staat hier even los van.

Door te varieren hou je het leuk!

Probeer eens deze gewoontes te doorbreken en andere keuzes te maken. Zoals ik vandaag heb gekozen voor een Italiaanse quiche met kip en tomaat in plaats van een broodje brie. Kiezen voor producten met meer voedingswaarden en waar wij dus wat aan hebben.

quiche

Ik denk dat het tijd is om dit quiche recept te delen…

Wat heb je nodig:
(voor 8 stukken)

  • 1 el kokosolie/vet
  • 500 gram kippendijstukjes (voor een magere keuze ga je voor kipfilet)
  • 3 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom of slagroom light
  • 1 citroen
  • 6 tot 8 cherrytomaatjes.
  • 6 plakjes bladerdeeg
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontdooi de bladerdeeg en beleg de vorm hiermee.
  3. Indien nodig, snijd de kip in stukjes en maak op smaak met peper en zout.
  4. Zet een koekenpan op het vuur, verhit 1/2 el kokosolie en voeg de kip toe. Pers de twee knoflooktenen uit en bak ongeveer 5 minuten mee.
  5. Snipper de ui en snijd in ringen.
  6. Was de cherrytomaatjes goed en halveer deze.
  7. Pak een andere koekenpan, verhit 1/2 el koksolie en bak de ui goudbruin.
  8. Meng nu in een kop de eieren, room en Italiaanse kruiden.
  9. Was de citroen goed en rasp de schil door het mengsel heen.
  10. Doe de kip in de vorm die bedekt is met bladerdeeg, schenk het mengsel erbij en beleg dit tenslotte met de rode ui en tomaatjes.
  11. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten totdat hij goudbruin is.

quiche

Dit is toch heerlijk met een kop soep? Heb je de bonensoep al eens geprobeerd?

Liefs,
Charlie’s Kitchen