fbpx

Italiaanse quiche met kip en tomaat

quiche

Deze Italiaanse quiche met kip en tomaat past echt perfect bij papa’s groentesoep. Altijd maar stokbrood met brie erbij is eigenlijk gewoon ontzettend lekker maar ik dacht, laten we mijn ouders eens wat anders voeren.

Kennen jullie die standaard gewoontes?

quiche

Ik neem nu even mijn ouders als voorbeeld, maar natuurlijk kan ik er zelf ook wat van. Van die standaard gewoontes die er een soort van ingeslopen zijn. Maandag brood, dinsdag pasta en misschien op zaterdag wel standaard een broodje kroket. Of het nu wel of niet gezonde keuzes zijn staat hier even los van.

Door te varieren hou je het leuk!

Probeer eens deze gewoontes te doorbreken en andere keuzes te maken. Zoals ik vandaag heb gekozen voor een Italiaanse quiche met kip en tomaat in plaats van een broodje brie. Kiezen voor producten met meer voedingswaarden en waar wij dus wat aan hebben.

quiche

Ik denk dat het tijd is om dit quiche recept te delen…

Wat heb je nodig:
(voor 8 stukken)

  • 1 el kokosolie/vet
  • 500 gram kippendijstukjes (voor een magere keuze ga je voor kipfilet)
  • 3 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom of slagroom light
  • 1 citroen
  • 6 tot 8 cherrytomaatjes.
  • 6 plakjes bladerdeeg
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontdooi de bladerdeeg en beleg de vorm hiermee.
  3. Indien nodig, snijd de kip in stukjes en maak op smaak met peper en zout.
  4. Zet een koekenpan op het vuur, verhit 1/2 el kokosolie en voeg de kip toe. Pers de twee knoflooktenen uit en bak ongeveer 5 minuten mee.
  5. Snipper de ui en snijd in ringen.
  6. Was de cherrytomaatjes goed en halveer deze.
  7. Pak een andere koekenpan, verhit 1/2 el koksolie en bak de ui goudbruin.
  8. Meng nu in een kop de eieren, room en Italiaanse kruiden.
  9. Was de citroen goed en rasp de schil door het mengsel heen.
  10. Doe de kip in de vorm die bedekt is met bladerdeeg, schenk het mengsel erbij en beleg dit tenslotte met de rode ui en tomaatjes.
  11. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten totdat hij goudbruin is.

quiche

Dit is toch heerlijk met een kop soep? Heb je de bonensoep al eens geprobeerd?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

1 reactie op “Italiaanse quiche met kip en tomaat”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform