Als je al een tijdje op Instagram zit lijkt het op een gegeven moment zo dat je iedereen ook “echt” kent. In feite is dat ook een beetje zo, je ziet diegene zijn/haar ontbijt elke dag voorbij komen, dagelijkse bezigheden en zelfs via Snapchat tegenwoordig filmpjes. Ons leven lijkt inmiddels wel big brother!

Maar hoe leuk als je ook echt gaat afspreken met deze mensen? Dit deden Michelle en ik in januari. We hadden meteen een klik en vanaf het eerste moment was het  lachen, gieren, brullen en eten. Heel veel eten… De leuke hotspots opzoeken en al het lekkers testen! Al snel nodigde wij anderen mensen uit, ja die is ook wel leuk om een keer in het echt te zien, zullen we die ook vragen? En nu maanden verder is het een ongelooflijk grote Instadate geworden. Super gezellig en ook leerzaam! Zo leerde we Lisa kennen, zij wilde haar passie voor vegan eten graag aan ons laten zien en vooral  proeven. Ze organiseerde een fantastische vegan-tour in Amsterdam waar we kennis hebben gemaakt met ontzettend lekker eten.

We begonnen bij SLA, een high tea met allemaal lekkere taartjes zonder suiker! SLA is een geweldige salade bar met verschillende vestigingen in Amsterdam. Leuk om te lunchen maar ook om mee te nemen.

Sla lunchen

 

Daarna gingen we door naar Mumu Vitamin Chocolates, de naam zegt al genoeg en ik was meteen verkocht. Hoe meer chocolade hoe beter! Laura en Murat maken zelf hier alle chocolade, de meeste bonbons zijn veganistisch en worden gezoet met rauwe honing. Gelukkig mochten wij van alles en nog wat proeven en ging ik met een zakje vol bonbons naar huis. Met al die uitjes moet ik manlief ook wel eens trakteren op wat lekkers!

Mumu vitamin chocolate

 

Mumu’s missie is om jullie te laten zien hoe romig en lekker lactose-vrije chocolade kan zijn. En, dat chocolade een perfecte basis is voor een vitaminesupplement. Op dit punt misschien wel de enige chocolade in de wereld met vitaminen erin. En wat smaken deze bonbons LEKKER, niet normaal!

IMG_1100        IMG_1104   IMG_1101

Maar we waren nog niet klaar onze volgende “hotspot” was Nomads, waar ik veel over gehoord had maar nog nooit gegeten had. Je kan bij de bediening gewoon aangeven dat je een plantaardig menu wilt en binnen een mum van tijd staat er een enorme schaal met veel verschillende prachtige gerechten voor je neus. Je kan van verschillende soorten broden, dipjes en salades eten en weetje ik mistte het vlees gewoon helemaal niet! Nomads ziet er vanbinnen geweldig uit, het brengt zoveel sfeer en is ook zeker romantisch. De bediening was super enthousiast en het eten was meer dan lekker. IK ga hier zeker een keer terugkomen!

IMG_1109

Nomads vegan plate

 

Lisa onwijs bedankt voor deze “vegan” ervaring, ik heb echt heerlijk gegeten. Fantastisch georganiseerd en de andere meiden uiteraard bedankt voor alle gezelligheid!

Liefs,

Charlie