Bij de foto hierboven van de Indiase Tikka Masala met kip krijg je denk ik al trek? Een recept posten is niet even een foto maken en uploaden zodat die geplaatst kan worden. Er komt nog veel meer bij kijken! Het begint alleen al bij het bedenken van een recept of het maken hiervan, ik werd gevraagd door Knorr wat voor foto mogelijkheden ik had met hun deze nieuwe Wereldspecial. Een kleurrijk recept, 3 verschillende elementen als rijst, salade en kip die jou prikkelen dit te maken. Uiteindelijk draait het er allemaal om dat jullie getriggerd worden om het recept te bekijken en te maken dit door middel van een foto waar het water van uit je mond loopt en een goed recept.

Geloof me bij deze Tikka Masala die lekker romig en lichtzoet van smaak is door de verse tomaten loopt echt het water uit je mond. Een authentiek recept met kruiden en specerijen zoals kerrie, koriander en komijn. Alle geuren komen je tegemoet bij het koken en je buikje begint al te knorren. Dit wil ik overbrengen op een foto, maar hoe doe je dat toch? Ik probeer zoveel mogelijk kleur te gebruiken in de foto, dit is uitnodigend en trekt de aandacht als jij je tijdlijn bekijkt. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk foto’s thuis te maken op verschillende plaatsen, hieruit kies in de meest heldere en duidelijke foto’s. Je kan je voorstellen dat ik dus niet 1 2 3 klaar ben! Ik gebruik zowel mijn camera als mijn telefoon, ik weet niet waarom maar soms vind ik de ene mooiere foto’s maken dan de ander.

Indiase Tikka Masala

Kijk bijvoorbeeld naar deze foto die ik heb gemaakt met mijn camera, niet slecht toch?

Indiase Tikka Masala

Deze is gemaakt met mijn telefoon, een stuk helderder en naar mijn mening is dit geval ook mooier. Het beste licht is daglicht, persoonlijk vind ik de zon op mijn food foto’s niet mooi. Nu is dit gerecht natuurlijk ook wel prachtig om te fotograferen dus ik ben ontzettend blij dat ik dit nieuwe wereldgerecht van Knorr heb geprobeerd.

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of ik jullie door middel van mijn foto’s nieuwsgierig heb gekregen voor dit gerecht?

Liefs,
Charlie’s Kitchen