Weekend, dan mag ik alles! - Charlie's Kitchen

Weekend, dan mag ik alles!

Twee weken geleden hebben jullie mijn blog kunnen lezen, waarom je misschien niet afvalt op dit moment. Nu hebben jullie hopelijk iets geleerd van deze blog en zijn jullie er iets bewuster mee bezig. Waarschijnlijk denk je nu iets meer na bij extra hapjes of je bent er zelfs mee gestopt! Maar dan is het weekend…

Maar er zijn nog meer dingen die er voor kunnen zorgen dat jij niet afvalt en dat zit niet altijd in eten. Want het is eindelijk weekend, je trekt je dansjurk uit de kast en gaat met vriendinnen de stad in. Of misschien wel uiteten? Wat ben je hier aan toe zeg, een lekker koud biertje of een goed glas rode wijn. Ik bedoel je hebt de hele week niet gesnoept, je bent wezen sporten en het was druk op je werk. Een beetje genieten mag toch wel?

Een beetje… of een boel…?

Zo’n lekker koud biertje bevat meer dan 100 calorieën en dat lekkere wijntje waar je je op verheugt had meer dan 150 calorieën. Je zult wel denken komt ze weer met haar calorieën, maar het is gewoon de waarheid. Dat tikt lekker aan zeg bij 5 rondjes in de kroeg of 3 wijntjes bij je overheerlijke 3 gangen diner. Alcohol levert per gram namelijk zeven kcal. En aangezien je het drinkt en totaal niet verzadigt raakt, kan dit flink oplopen. Maar op dat moment maakt het je niet uit, het is weekend en hoe meer alcohol je op hebt hoe meer jij vind dat jij dit verdiend hebt! Dus dan toetje, die bestel je ook nog maar even…

Balans in het weekend

Komt dit al bekend voor? Na een wilde avond stappen nog even een “vette” hap of thuis in de kast graaien naar wat te eten?

Maar dan word je de volgende dag wakker en daar komt het weer. Een keiharde kater en dat is niet alleen van de alcohol. Je bent moe, je hebt spijt, je hebt dorst en alles behalve energie om vandaag weer alles op te pakken. Je blijft op de bank hangen of maakt/besteld pizza. Het is nu toch al fout gegaan…

En dan komen we weer aan bij de waarheid jongens, want genieten mag. En dat avondje stappen of uiteten gaan kan ook absoluut! Het is wat er allemaal bijkomt, weer die extra dingen dus de extra calorieën. Wat voor mij geen probleem is, maar jij wilde toch zo graag afvallen? Je vraagt jezelf weer af… waarom ben ik niet afgevallen? Ik werk er echt zo hard voor!

Even een berekening:

Stel dat jouw balans op zo’n 1.700 kcal ligt en jij eet maandag tot en met vrijdag 1.500 kcal. Dit zorgt voor jouw negatieve energie balans in vijf dagen 1000 kcal. Maar door jouw geweldige zaterdag avond/nacht zit je zeker op 3500 of meer calorieën. Dat is dus 1800 teveel…Maar die zondag, helaas die ging ook helemaal mis. Zeker 1000 teveel door die pizza. Dus uitgerekend aan het einde van de week zit je op 1900. Dit is dus boven jouw balans! Allemaal heel vervelend al die berekeningen, maar puur dat jij even weet hoe dat nou eigenlijk werkt.

Jip en Janneke taal: je hebt echt teveel binnen gekregen dus je valt niet af!

Keihard, maar de oplossing ligt toch echt bij jezelf. Als jij echt gelukkig word van die weekenden zeg ik ga zo door, maar niet zeuren als je niet afvalt. Als je denkt ik wil genieten, maar ook progressie maken? Dan moet je ergens minderen en lees goed er staat minderen niet helemaal mee stoppen.

Ik vind blijven genieten zo belangrijk, maar zolang jij normaal doet kan er weinig verkeerd gaan. Want een week hard werken kan jij in een weekend kapot maken!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Weekend, dan mag ik alles!”

  1. Avatar

    Oh, ik vind dit zo moeilijk !
    Tijdens de week eet ik gezond en ga 3x per week naar de sportschool maar ik ben student en dan is een wekelijks bezoekje aan de kroeg niet uitgesloten. Inderdaad, achteraf voel ik me zo schuldig! Echt een hatelijk gevoel. Elke keer weer neem ik me voor om volgend week minder te drinken, maar als het moment er is, geef ik altijd toe aan de gezelligheid, want daar draait het natuurlijk nog steeds om…

    Bedankt voor je blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches