Het blijft een dingetje he dat afvallen, het blijven de meest gelezen blogs en hetgeen waar de meeste mensen altijd mee bezig zijn. We doen zo ons best, vaak lukt het niet en zijn we gefrustreerd. Dit komen komen omdat je het weekend los gaat of misschien denkt dat je gezond bezig bent. Maar misschien ligt het wel ergens anders aan…

Het is namelijk heel simpel, alleen het besef ervan en uitvoeren is moeilijk voor veel mensen. Jij vind namelijk dat je heel hard hebt gewerkt, keihard gesport en al dagen “strak” hebt gegeten. Je beloont jezelf met… Ja, met wat? Daar gaat het vast weleens mis? Net 5 km hardgelopen, WAUW 300 calorieën verbrand ik ga mezelf lekker belonen met 2 croissantjes voor de lunch yummie! Op vrijdag avond kom je thuis van een lange werkweek inclusief workout jij vindt dat je wel een pizza en ja maar 1 rood wijntje verdiend! Herkenbaar?

Veel mensen denken dat je na het sporten zoveel heb verbrand dat je wel wat lekkers kan eten maar dat valt best tegen! Zeg ik dat je nooit meer wat lekkers mag? Absoluut niet! Jullie weten ik hou van lekkers maar ik denk wel aan de balans bij de doelen die ik heb. Je beloning hoeft niet groot te zijn je kan jezelf ook verwennen met iets kleins. En waarom altijd in de vorm van eten? Heb je weleens gedacht aan jezelf verwennen met een massage? Dagje sauna? Nieuwe jurk? Dat boek wat je al heel lang wil lezen? Want dit zou nou net eens de reden kunnen zijn dat jij aan het einde van de week niet bent afgevallen… Want die extra calorieën zorgen er weer voor dat je meer binnen krijgt dan dat je daadwerkelijk verbrand hebt.

En sporten is niet de oplossing om af te vallen, sorry als je nu in shock bent. Natuurlijk is het weer een stap in de goede richting en zal je met krachttraining ook echt wel strakker worden. Maar 70% wordt bepaald door je voeding, jij bepaald namelijk wat je elke dag naar binnen werkt. Dus ga jij voor die pizza en wijn? Dan mag je wel het driedubbele gaan rennen… Dus wat is mijn advies? Let op je voeding, wees bewust wat erin zit en let op je porties. Ga hier zeker bij sporten of bewegen want dit is ook gezond en elk beetje helpt. Want ik denk dat je grootste beloning jouw resultaat is toch? Als jij echt zo graag wil afvallen wil je dat toch zien?

Liefs,

Charlie’s Kitchen