Kombucha, het meest populaire drankje op dit moment in Nederland. De echte reizigers onder ons kennen het misschien al uit Bali, hier drinken de bewoners dagelijks hun glaasje Kombucha omdat het een bijzonder drankje is. Dat is niet alleen omdat het op een bijzondere manier ontstaat, maar ook omdat het vele gezondheidsvoordelen heeft.

Allemaal leuk en aardig, maar wat is Kombucha?

Dit bijzondere drankje wordt gemaakt van zwarte of groene thee, appelazijn, suiker, water en het Kombucha zwam. Kombucha ontstaat uit fermentatie. Fermentatie is het omzetten of afbreken van de grondstof van een product door micro-organismen, beter bekend als probiotica. Dit zijn goede bacteriën, gisten en schimmels. Deze probiotica kunnen zich alleen ontwikkelen onder de juiste omstandigheden.

Zei je suiker Charlie? Yes, simpel uitgelegd. De zwam heeft suiker nodig om zijn proces te starten. Aan het einde van de rit blijft er maar heel weinig suiker over.

Kombucha is een drankje dat in Nederland steeds populairder wordt. Een natuurlijke detox voor je lichaam en onwijs gezond.

Kombucha is super gezond en ik vertel je waarom!

  1. Dit magische drankje bevat zuren die je lichaam en geest helpen ontspannen. Dus heb je soms wat stress en spanning? Echt aan aanrader!
  2. Het versterkt je immuunsysteem omdat het rijk is aan antioxidanten.
  3. Het helpt je lichaam ontgiften, eigenlijk een natuurlijke detox voor je lever.
  4. Het is goed voor je huid, want een goede huid komt ook van binnenuit.
  5. Het verbetert de spijsvertering omdat de enzymen en bacteriën helpen voedsel af te breken en zo optimaliseer je de opname van voedingsstoffen.