Weetje ik ben er helemaal klaar mee, ik moet helemaal niks! 

Alles willen veranderen is nou eenmaal niet zo simpel. Vanuit het niets vier keer per week gaan sporten, nooit meer snoepen en ontzettend veel groene smoothies wegwerken. Heb jij de neiging je ergens meer voorledig in te storten en val je altijd terug? Heb jij het gevoel dat andere mensen het oh zo goed kunnen en heb jij het gevoel dat je totaal geen doorzetting vermogen hebt? BULLSHIT!

Wanneer je iets gaat doen wat jij echt zelf wilt, omdat je ergens voldoening uithaalt en het aansluit bij je eigen interesses gaan dingen een stuk makkelijk. Helaas ligt het tegenwoordig in de praktijk vaak anders. Jullie gaan vaak iets doen omdat het nou eenmaal moet, want degene die jij volgt, of die naast je woont of die bij jou werkt die heeft zo een fantastisch leven! Jij krijgt het gevoel dat je “moet” sporten, gezond moet eten en ook nog eens een geweldige moeder/vrouw of vriendin moet zijn. Wat leggen we onszelf veel druk op mensen! En vaak verliezen we zo de controle, het moment dat jij het gevoel hebt dat je faalt.

You got this_niets moet

Probeer een doel voor ogen te nemen ook al is dat niet altijd makkelijk. Maar vraag jezelf eens af: wegen de voordelen van opgeven zwaarder dan de nadelen? Laat de motivatie uit jezelf komen omdat jij iets wil bereiken omdat jij iets wil veranderen. Uiteindelijk is het jou leven en jij bepaald welke weg je beloopt. Maak gebruik van de tools om je heen maar onthoud je doet het uiteindelijk allemaal zelf.  Want zomaar een nieuwe lifestyle aanmeten is zo makkelijk nog niet en ik spreek uit ervaring. Je moet namelijk helemaal niks en je kan alles stapje voor stapje zelf doen. Iets wat bij jou past, waar jij je goed bij voelt en waar jij mee kan leven.  Je hoeft niet te sporten, je hoeft niet op je voeding te letten.

Dus lieve volgers, verander niet omdat het moet, omdat iemand uit de omgeving dat van je verwacht of omdat je denkt dat anderen wonderen voor jou zullen verrichten. Doe het omdat jij graag iets wil bereiken. Jij bent degene die daar dingen voor moet doen of laten, en niemand anders. Veranderingen zijn niet altijd even makkelijk, het is vallen en opstaan. Maar de stappen vooruit geven jou zoveel power en positieve energie. Probeer het maar een keer… het is het waard!