Van een berenconditie naar een burn-out  Van een burn-out naar een slappe vaatdoek met om de haverklap fysieke klachten. De strijd tussen mijn hoofd en mijn lichaam. Fysiek en mentaal. En daarom heb ik hulp ingeschakeld, want iedereen kan soms een duwtje in de goede richting gebruiken.

True story

Vandaag deel ik mijn verhaal. Het verhaal van mijn lichaam. Jaren trainen en een berenconditie. Van wandelen tot mijn mooie ritjes op mijn racefiets tot het krachthonk. Vind ik mijzelf dik? Nee. Stevig? Nee. Lelijk? Nee. Ik hou van mijn lichaam en alles waar we samen doorheen zijn gegaan. Ik ben trots op mijn lichaam en dankbaar dat het mij elke dag weer energie geeft.

Maar ik voel mij niet goed. En dat is iets heel anders. Mijn lichaam is snel moe. Doet pijn, ik ben snel buiten adem en ben snel stijf.  Mentaal heb ik hier last van. Ik wil zo graag, maar elke keer word ik teruggefloten. Mijn lichaam was er nog niet klaar voor na mijn zware burn-out.

Ik eet voedzaam, maar het bewegen weer goed oppakken zonder elke keer een teleurstelling vind ik verdomd moeilijk. Mijn ego zit in de weg. Ik heb een gevecht in mijn hoofd. En dat… dat is niet lief voor mijn lichaam. Ook ik heb weleens hulp nodig. Net dat goeie duwtje in de richting.

Daarom ga ik deze 90 dagen aan met hulp. Ryan van 24 Revolution begeleidt mij en helpt vooral patronen doorbreken. Ik ga 90 dagen werken aan mijn mentale fitheid. Want ik geloof erin dat als het in je hoofd goed zit, de rest vanzelf volgt.

Even voor de duidelijkheid. Ik heb geen beeld voor me wat voor figuur ik wil, want ik ben blij met mijn figuur. Ik wil een gevoel. Na de 90 dagen wil ik me fit en sterk voelen. Ik wil mijn lichaam weer vertrouwen en aanvoelen net zoals ik dat kan met mijn voedingspatroon. Ik wil samen met mijn lichaam de wereld weer aan kunnen, mijn lichaam omarmen en weer samen mooie fietsavonturen beleven zonder de angst te hebben daarna weer weken niks te kunnen.

Dit ben ik

met de billen bloot, burn-out, fysiek, mentaal, fit

met de billen bloot, burn-out, fysiek, mentaal, fit

Ik ben niet dun of dik. Ik ben gewoon blij-ei Char, die supertrots is op haar lichaam. Maar zowel mentaal als fysiek heb ik een pittig jaar achter de rug. Mijn burn-out heeft er behoorlijk ingehakt. En ik ben heel blij dat ik kan vertellen dat het echt heel erg goed met mij gaat, ik kan betere keuzes maken en ben meestal weer lekker in mijn hum.

Maar mijn lichaam is niet wat het geweest is wat betreft conditie en sporten. En dat frustreert mij en maakt mij onzeker. Zorgt voor onrust in mijn hoofd en vooral een behoorlijke strijd.

Ik deel dit heel bewust lieve volgers. Toen ik vorige week een foto deelde op mijn Instagram dat ik op het strand lag met een daarop volgende foto van “niet perfectie” kreeg ik veel commentaar. Ja maar jij bent toch slank, wat heb je te klagen en wees eens blij met je lichaam.

Wie zegt dat ik niet blij ben en trots ben op mijn lichaam?

Deze wil ik meteen even tackelen. Als er iemand blij en trots is op haar lichaam dan ben ik het. Ondanks alle shit van afgelopen 2 jaar sta ik er nog. Ik ben onzeker over mijn kunnen en heb een angst gecreëerd in mijn hoofd. Ik ben bang. Bang dat ik terugval. Maar ook bang dat mijn lichaam weer elke dag pijn doet. Bang dat ik weer weken op de bank lig en weer depressief word (lees hier).

Ik ben wel heel erg benieuwd wat mentale groei kan doen met jouw lichaam en houding. En daarom deze foto’s. De mensen die mij al lang volgen weten dat ik nog nooit zulke foto’s heb geplaatst. Ik zie daar de meerwaarde niet van in. Ik vertel over mijn passie en inspireer jullie elke dag en ik weet hoe waardevol dat is. Maar ik hoef daarvoor niet half naakt op social media te staan om dit te kunnen delen.

Maar ditmaal is het anders, juist omdat ik ook mijn eigen online programma heb (lees hier) waarin ik gedurende 10 weken mensen begeleid naar de beste versie van zichzelf.

Concreet

Ryan gaat mij 90 dagen begeleiden met extra suppletie-ondersteuning voor mijn energieniveau en voornamelijk op mentaal gebied. Want ik kan veel meer dan ik denk maar ik blijf tegen de muur van angst aanlopen. En als ik ergens niet van hou zijn het mensen die altijd maar klagen. “Het lukt me nooit. Ik voel me zo rot. Ik zit niet lekker in mijn vel.”

Blijkbaar kan ik dit nu even niet alleen. Is dat erg? Nee! Ik ga een prachtig traject in om zelf mentaal nog sterker te worden en weer het vertrouwen in mijn lichaam terug te vinden. Maar ook vind ik het fantastisch deze ervaring mee te nemen in mijn groei, want deze kennis kan ik ook weer met jullie delen. En zo ben ik dan weer terug bij mijn missie: mensen helpen aan een energieker leven in balans!

Liefs,
Charlie