Ik ga met de billen bloot voor een mentaal sterk en fit gevoel - Charlie's Kitchen

Ik ga met de billen bloot voor een mentaal sterk en fit gevoel

Van een berenconditie naar een burn-out  Van een burn-out naar een slappe vaatdoek met om de haverklap fysieke klachten. De strijd tussen mijn hoofd en mijn lichaam. Fysiek en mentaal. En daarom heb ik hulp ingeschakeld, want iedereen kan soms een duwtje in de goede richting gebruiken.

True story

Vandaag deel ik mijn verhaal. Het verhaal van mijn lichaam. Jaren trainen en een berenconditie. Van wandelen tot mijn mooie ritjes op mijn racefiets tot het krachthonk. Vind ik mijzelf dik? Nee. Stevig? Nee. Lelijk? Nee. Ik hou van mijn lichaam en alles waar we samen doorheen zijn gegaan. Ik ben trots op mijn lichaam en dankbaar dat het mij elke dag weer energie geeft.

Maar ik voel mij niet goed. En dat is iets heel anders. Mijn lichaam is snel moe. Doet pijn, ik ben snel buiten adem en ben snel stijf.  Mentaal heb ik hier last van. Ik wil zo graag, maar elke keer word ik teruggefloten. Mijn lichaam was er nog niet klaar voor na mijn zware burn-out.

Ik eet voedzaam, maar het bewegen weer goed oppakken zonder elke keer een teleurstelling vind ik verdomd moeilijk. Mijn ego zit in de weg. Ik heb een gevecht in mijn hoofd. En dat… dat is niet lief voor mijn lichaam. Ook ik heb weleens hulp nodig. Net dat goeie duwtje in de richting.

Daarom ga ik deze 90 dagen aan met hulp. Ryan van 24 Revolution begeleidt mij en helpt vooral patronen doorbreken. Ik ga 90 dagen werken aan mijn mentale fitheid. Want ik geloof erin dat als het in je hoofd goed zit, de rest vanzelf volgt.

Even voor de duidelijkheid. Ik heb geen beeld voor me wat voor figuur ik wil, want ik ben blij met mijn figuur. Ik wil een gevoel. Na de 90 dagen wil ik me fit en sterk voelen. Ik wil mijn lichaam weer vertrouwen en aanvoelen net zoals ik dat kan met mijn voedingspatroon. Ik wil samen met mijn lichaam de wereld weer aan kunnen, mijn lichaam omarmen en weer samen mooie fietsavonturen beleven zonder de angst te hebben daarna weer weken niks te kunnen.

Dit ben ik

met de billen bloot, burn-out, fysiek, mentaal, fit

met de billen bloot, burn-out, fysiek, mentaal, fit

Ik ben niet dun of dik. Ik ben gewoon blij-ei Char, die supertrots is op haar lichaam. Maar zowel mentaal als fysiek heb ik een pittig jaar achter de rug. Mijn burn-out heeft er behoorlijk ingehakt. En ik ben heel blij dat ik kan vertellen dat het echt heel erg goed met mij gaat, ik kan betere keuzes maken en ben meestal weer lekker in mijn hum.

Maar mijn lichaam is niet wat het geweest is wat betreft conditie en sporten. En dat frustreert mij en maakt mij onzeker. Zorgt voor onrust in mijn hoofd en vooral een behoorlijke strijd.

Ik deel dit heel bewust lieve volgers. Toen ik vorige week een foto deelde op mijn Instagram dat ik op het strand lag met een daarop volgende foto van “niet perfectie” kreeg ik veel commentaar. Ja maar jij bent toch slank, wat heb je te klagen en wees eens blij met je lichaam.

Wie zegt dat ik niet blij ben en trots ben op mijn lichaam?

Deze wil ik meteen even tackelen. Als er iemand blij en trots is op haar lichaam dan ben ik het. Ondanks alle shit van afgelopen 2 jaar sta ik er nog. Ik ben onzeker over mijn kunnen en heb een angst gecreëerd in mijn hoofd. Ik ben bang. Bang dat ik terugval. Maar ook bang dat mijn lichaam weer elke dag pijn doet. Bang dat ik weer weken op de bank lig en weer depressief word (lees hier).

Ik ben wel heel erg benieuwd wat mentale groei kan doen met jouw lichaam en houding. En daarom deze foto’s. De mensen die mij al lang volgen weten dat ik nog nooit zulke foto’s heb geplaatst. Ik zie daar de meerwaarde niet van in. Ik vertel over mijn passie en inspireer jullie elke dag en ik weet hoe waardevol dat is. Maar ik hoef daarvoor niet half naakt op social media te staan om dit te kunnen delen.

Maar ditmaal is het anders, juist omdat ik ook mijn eigen online programma heb (lees hier) waarin ik gedurende 10 weken mensen begeleid naar de beste versie van zichzelf.

Concreet

Ryan gaat mij 90 dagen begeleiden met extra suppletie-ondersteuning voor mijn energieniveau en voornamelijk op mentaal gebied. Want ik kan veel meer dan ik denk maar ik blijf tegen de muur van angst aanlopen. En als ik ergens niet van hou zijn het mensen die altijd maar klagen. “Het lukt me nooit. Ik voel me zo rot. Ik zit niet lekker in mijn vel.”

Blijkbaar kan ik dit nu even niet alleen. Is dat erg? Nee! Ik ga een prachtig traject in om zelf mentaal nog sterker te worden en weer het vertrouwen in mijn lichaam terug te vinden. Maar ook vind ik het fantastisch deze ervaring mee te nemen in mijn groei, want deze kennis kan ik ook weer met jullie delen. En zo ben ik dan weer terug bij mijn missie: mensen helpen aan een energieker leven in balans!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR

2 reacties op “Ik ga met de billen bloot voor een mentaal sterk en fit gevoel”

  1. Avatar

    Je bent puur, prachtig, eerlijk en oprecht, bijzonder, een inspiratie! Blij-ei Char die prachtig is precies zoals ze is! Bedankt voor het delen van je verhaal

  2. Avatar

    Wat open en eerlijk! En zo herkenbaar..
    Eten gaat nu goed, maar m’n conditie opbouwen is zwaar! Ik ben benieuwd naar je traject en vorderingen. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches