The word is out… Ik ben verliefd. Tot over mijn oren. Ik heb buikpijn, ik slaap slecht en heb minder trek. Ik ben blij. Extreem vrolijk en heb het gevoel dat ik de wereld aan kan. Dit is raar. Dit had je toch alleen vroeger op de middelbare school? Ik vind het doodeng, maar here we go…

True story

Ik weet nog zo goed dat ik na twee keer afspreken dacht: Nee, dit wil ik niet. Ik wil alleen zijn. Na een mooie lange relatie en break-up had ik tijd nodig voor mijzelf. Ik kwam terecht in een burnout en was oprecht ook mijzelf volledig kwijt. Alsof alles op losse schroeven stond. Ik voelde mij verloren en alleen.

Op een dag kreeg ik op Instagram via een privé-bericht een foto van het account bastuinman. Een foto van zijn dochter, druk bezig om een gezond recept van mijn website te maken. Ik reageerde enthousiast, wie smelt er dan niet? Hij gaf aan dat hij het tof vond dat ik ook aandacht besteed aan kinderen en voeding. Ik vond dit zo leuk!

We raakte aan de “chat” over voeding en daarna was het stil. Niks bijzonders. Leuke volger. Een paar dagen later vroeg hij hoe het met mij ging. Ik dacht: heb je er weer zo een. Bastuinman op Instagram. Ik bekeek zijn profiel. ZO mijn type niet. En ik zat ook nog eens helemaal totally in de ik-haat-mannen fase. Een foto van hem in blote bast in de kleedkamer van de Hub van Personal Body Plan. Bah, echt een afknapper.

Bas gaf niet op

Maar Bas was nuchter. Zachtaardig. En bleef geïnteresseerd. Na zo’n maand vroeg hij mijn nummer onder het mom van “makkelijker praten”. Ik reageerde bot, laten we dat maar even niet doen. Ik was een soort mannenhater à la Cruella de Vil op dat moment. Lachwekkend, want nu ik terugkijk naar het avontuur van ons eerste contact bleef ik toch wel reageren.

We chatten zo nu en dan over het ondernemen (beide een eigen zaak), sporten, voeding en het leven. Allebei een lange relatie gehad en een flinke rugzak. Ik denk zo’n 3 maanden later op een hele slechte dag waarop ik me intens alleen voelde stuurde ik een berichtje: hier heb je mijn nummer. Stiekem dacht ik, misschien heb ik hem gewoon nodig om door deze periode heen te komen.

Onze gesprekken werden steeds intenser en ik vond het fijn om hem te spreken. Ik kon alles delen en hij oordeelde niet. Hij was lief en zorgzaam op de app. Er ontstond een band. Hij vroeg ergens tussen neus en lippen door wanneer ik een keer voor hem ging koken. Ik zei: is dit serieus jouw manier van iemand mee uit vragen? Man man man, Cruella de Vil dacht echt: wat een domper dit.

Je moet begrijpen dat ik vanaf mijn 19e samen was met mijn ex. Echt daten heb ik eigenlijk nooit gekend. Dus in mijn hoofd had ik het allemaal veel mooier en specialer gemaakt. En ik dacht, als er op een dag nog een man komt mag hij kruipen.

Maanden later

Bas, als je nog wilt daten, dan mag je me vanavond ophalen en het is je geraden dat dit de beste date ooit wordt. Anders is het afgelopen. Cruella had graag controle. Maar stiekem, diep van binnen, werd ik nieuwsgierig naar deze nuchtere bastuinman van Instagram. Die beste Bas kwam mij helemaal halen in Landsmeer waar ik op dat moment bij mijn ouders woonde. Ik appte nog naar een hele goede vriendin: dit is zo mijn type niet, wtf ben ik aan het doen. Ze zei: leef Char en kijk gewoon hoe het loopt.

Ik liep de parkeerplaats op en zag hem staan. Hé, wat gebeurt er nu? Ik werd nerveus. Knikkende knieën. Dit was niet het plan Char. Ik appte mijn vriendin: SHIT, HIJ IS WEL KNAP!

Bas had een geweldig restaurant bedacht met daarna ergens een drankje. We zaten in de auto. Ik keek naar hem. Hij straalde rust uit. Ik vond het fijn. Bas… Zullen we gewoon boodschappen doen en koken? We eindigden in zijn keuken, met wijn en mijn favoriete salade met kippendijen en mango. Ergens wilde ik toch indruk maken… Maar ook had ik nog die weerstand en perste ik eruit: als je maar niet denkt dat ik ga zoenen. Ik knap namelijk echt af van mensen die niet kunnen zoenen.

9 first dates…

Char smolt en zoende toch. Verdorie, hij kan zoenen. We appten en belden hier en daar en elke keer verzon ik weer 100 redenen om niet met hem af te spreken. Verliefd worden. Nee. Dan ben ik kwetsbaar. Wil ik niet.

Van tapas eten, tot een boswandeling en een bezoek aan het strand. Bas bleef rustig en nam alle tijd om mij toch eigenlijk wel een soort van te veroveren. Hij was lief, zorgzaam en rustig. Ik vond het fijn.

Hij liet mij elke dag weten hoe leuk hij me vond. Hij liet me elke dag weten dat hij hoopte dat hier meer uit voort zou komen. Ik hield af. Ik wilde geen relatie. Ben 10 jaar samen geweest en had tijd voor mijzelf nodig.

Bas is 33, hovenier en heeft een geweldige dochter van 5, Laurine. Als hij over haar spreekt twinkelen zijn ogen. Alleen hier werd ik al smoorverliefd op. Ik ben dol op kinderen maar vond dit toch wel anders. Ik ben namelijk een persoon die, als ze ergens voor gaat, dan ook 200% gaat. Als je in mijn hart zit, zit je onder mijn vleugel. Wat nu als ik van haar ga houden en hij gaat bij me weg. Hij vindt me niet leuk meer. Niet goed genoeg meer. Dan raak ik er twee kwijt. Hart in duizend stukjes. Nee Char, geen relatie. Bescherm jezelf!

Wie hield ik nu eigenlijk voor de gek?

Vooral mijzelf. Met gedachten als straks gaat hij bij me weg. Vindt zijn dochter mij niet leuk. Vinden mijn vrienden dat ik (te) snel een nieuwe vriend heb. Ik doe mijn ex extra pijn als ik nu verliefd word op een ander. Mensen vinden me makkelijk en goedkoop. En ga zo maar door…

Toen kwam la mama en zei: alles gebeurt met een reden. Hij is hier met een reden. En toen ik op die manier ging kijken zag ik het. Net op het moment dat hij stopte met zeggen: ik hoop dat dit iets gaat worden. Ik raakte in paniek. Hoe stom kon ik zijn? Straks heb ik hem, nadat hij maandenlang zijn best heeft gedaan, laten lopen? Maar ondertussen zat ik nog wel midden in mijn burnout. Ineens besefte ik dat hij er nog steeds was. Ondanks mijn Cruella de Vil gedrag, 300 jankbuien en 10 keer zeggen: ik wil je niet.

Bas bleef. Bas ging niet weg. Bas is er nog steeds. Ik ben verliefd!

Ik stelde hem voor aan mijn zusje…

en kreeg een date met Laurine erbij…

Hij overleefde een feest met mij. En geloof mij. Dat is heel erg knap. 

Maar ik ben verliefd. Tot over mijn oren. Op mijn trouwe beer hier. Ondanks alle ruzies, paniekaanvallen, woede-aanvallen en dramaqueen sessies. Hij is er nog steeds. En ik besluit: dit is hoe het nu hoort te zijn. Nu op dit moment wil ik niks liever dan hem om me heen hebben.

verliefd

Ik ben verliefd en besluit vandaag het avontuur echt aan te gaan. Want als je niet buiten je comfortzone stapt, zal je nooit iets nieuws ontdekken toch?

En Bas

Dank je wel dat je het zolang hebt volgehouden, nu kunnen we gaan genieten!

Liefs, Charlie