Met dit weer kunnen we allemaal wel een ijskoude frisse ijsthee gebruiken! Dinsdag maakte ik samen met mijn vriendin onze wekelijkse actieve rust wandeling waar we weer helemaal kunnen bijkletsen. Zoals altijd was ik weer redelijk gespannen en druk in mijn hoofd want ik wil nog zoveel doen. Een voorbeeld daarvan is vooruit werken, zodat ik zeker weet wanneer ik op Ibiza lig met een cocktail in mijn hand dat jullie nog steeds blij worden van mijn recepten. Maar daar is tijd voor nodig, en tijd… ja wat zal ik zeggen? Waarom is een dag zo kort haha? Gelukkig was daar superwoman sacha (mijn vriendin dus) die zei; Char laten we lekker samen gaan koken en foto’s maken vandaag, ik help je wel!

ice tea

En aangezien we deze week tropische temperaturen beleven in ons landje kwam ze met het briljante idee om ijskoude ijsthee te maken, heerlijk verfrissend voor tijdens ons harde werken in de keuken. Zo gepiept, zo gedaan!

Wat heb je nodig:

 • 1 liter
 • 1 zakje groene thee
 • 1 limoen
 • 8 aardbeien
 • 1 bosje munt
 • 50 ml Elderflower (zie foto hieronder), verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn.
 • 2 handen ijsblokjes

ice tea

 1. Kook water en vul een maak een kop groene thee.
 2. Was en snijd de aardbeien doormidden.
 3. Was en snijd de limoen en vieren.
 4. Schenk de thee in een grote kan en vul deze met het water, fruit, de munt, Eldenflower siroop en als laatste flink wat ijsblokjes erbij.
 5. Laat de ijsthee ongeveer 15 minuten in de koelkast staan voor je hem gaat drinken.

ice tea

En lekker jongens, zo simpel en verfrissend. Ik zeg maken! En laat mijn natuurlijk even weten hoe het smaakt 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen