fbpx
Charlie’s Kitchen, boek

HET IS BIJNA ZOVER! MIJN EIGEN KOOKBOEK!

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen keihard bezig geweest met mijn droom:
een eigen kookboek uitbrengen. Nu is het bijna zover, nog een paar nachtjes slapen en dan is het boek te koop.

Wil jij ook met gemak gezonde en lekkere recepten op tafel zetten?
Pre-order mijn eerste kookboek dan >>>HIER<<<

Huzarensalade, oerhollands en zelfgemaakt

huzarensalade

Wie kent het niet, de oerhollandse huzarensalade. Zelf maken is veel makkelijker dan je denkt. Je kunt het gebruiken als beleg maar ook als basis van een heerlijke maaltijdsalade.

huzarensalade

De oorsprong van huzarensalade

Over de oorsprong van huzarensalade ben ik nog niet helemaal uit, maar het volgende verhaal vond ik het leukst.

Huzaren waren omstreeks 1850 de elite ruiters van het Hongaarse leger. Ze waren licht bepakt, snel en konden daardoor ongezien in vijandelijk gebied komen. De ruiters moesten daar wel onopgemerkt blijven en konden daarom geen vuur maken om vlees of ander eten te bereiden. Daarom werden er van huis kleine hoeveelheden voedsel meegenomen dat de vrouwen klaargemaakt hadden. Ze probeerden zo veel mogelijk voedingswaarde in een kleine maaltijd te krijgen, die ook nog eens lang houdbaar moest zijn. Dit resulteerde in een compacte salade die al snel de huzarensalade genoemd werd.

huzarensalade

Maak zelf een verse huzarensalade

Wat heb je nodig:

  • 1 ei
  • 200 gram aardappelen
  • 1 handje mini augurkjes
  • 1 handje zilveuitjes
  • 100 gram hamblokjes
  • 100 gram zoete tuinerwten (diepvries)
  • 1 appel
  • 1 el mayonaise
  • 3 à 4 el magere kwark
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout
  1. Kook het ei, koel het af onder koud water, pel het en leg aan de kant.
  2. Schil de aardappelen als je wilt, ik sneed ze in blokjes met schil. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten.
  3. Snijd de appel, augurkjes en zilveruitjes in kleine blokjes.
  4. Doe de tuinerwten ongeveer 10 minuten in een kommetje met heet water.
  5. Maak de dressing van de magere kwark, mayonaise, mosterd en maak op smaak met peper en zout.
  6. Meng alle ingrediënten in een grote schaal en dek deze af. Zet minimaal een uur in de koelkast.

huzarensalade

TIP: Je kunt eindeloos veel dingen toevoegen aan je huzarensalade. Sla bijvoorbeeld, of cherrytomaatjes. Houd je niet van ham? Dit kun je weglaten of vervangen voor rundvlees of kip.

Durf jij het aan?

Probeer eens een keer wat anders dan een standaard bakje salade van de supermarkt. Duik zelf de keuken in en maak vers beleg, gezond en gewoon ontzettend lekker.

Had je deze “homemade eiersalade” al geprobeerd? Deel jouw creatie op social media en vergeet mij niet te taggen 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 97 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Blog

Dear Good Morning belooft een energieke ochtend!

5 redenen om wijn te drinken
Blog

5 redenen om wijn te drinken

Avondeten

Zalm ceviche van The Lemon Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform