Huzarensalade, oerhollands en zelfgemaakt

huzarensalade

Wie kent het niet, de oerhollandse huzarensalade. Zelf maken is veel makkelijker dan je denkt. Je kunt het gebruiken als beleg maar ook als basis van een heerlijke maaltijdsalade.

huzarensalade

De oorsprong van huzarensalade

Over de oorsprong van huzarensalade ben ik nog niet helemaal uit, maar het volgende verhaal vond ik het leukst.

Huzaren waren omstreeks 1850 de elite ruiters van het Hongaarse leger. Ze waren licht bepakt, snel en konden daardoor ongezien in vijandelijk gebied komen. De ruiters moesten daar wel onopgemerkt blijven en konden daarom geen vuur maken om vlees of ander eten te bereiden. Daarom werden er van huis kleine hoeveelheden voedsel meegenomen dat de vrouwen klaargemaakt hadden. Ze probeerden zo veel mogelijk voedingswaarde in een kleine maaltijd te krijgen, die ook nog eens lang houdbaar moest zijn. Dit resulteerde in een compacte salade die al snel de huzarensalade genoemd werd.

huzarensalade

Maak zelf een verse huzarensalade

Wat heb je nodig:

  • 1 ei
  • 200 gram aardappelen
  • 1 handje mini augurkjes
  • 1 handje zilveuitjes
  • 100 gram hamblokjes
  • 100 gram zoete tuinerwten (diepvries)
  • 1 appel
  • 1 el mayonaise
  • 3 à 4 el magere kwark
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout
  1. Kook het ei, koel het af onder koud water, pel het en leg aan de kant.
  2. Schil de aardappelen als je wilt, ik sneed ze in blokjes met schil. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten.
  3. Snijd de appel, augurkjes en zilveruitjes in kleine blokjes.
  4. Doe de tuinerwten ongeveer 10 minuten in een kommetje met heet water.
  5. Maak de dressing van de magere kwark, mayonaise, mosterd en maak op smaak met peper en zout.
  6. Meng alle ingrediënten in een grote schaal en dek deze af. Zet minimaal een uur in de koelkast.

huzarensalade

TIP: Je kunt eindeloos veel dingen toevoegen aan je huzarensalade. Sla bijvoorbeeld, of cherrytomaatjes. Houd je niet van ham? Dit kun je weglaten of vervangen voor rundvlees of kip.

Durf jij het aan?

Probeer eens een keer wat anders dan een standaard bakje salade van de supermarkt. Duik zelf de keuken in en maak vers beleg, gezond en gewoon ontzettend lekker.

Had je deze “homemade eiersalade” al geprobeerd? Deel jouw creatie op social media en vergeet mij niet te taggen 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches