Deze hummus van tuinerwten en limoen is niet alleen lekker op een toastje of een broodje maar ook ontzettend goed te combineren met pasta. Klinkt raar hé? Geloof me, probeer het een keer! (het recept vind je hier).

Maar het recept is eigenlijk ontstaan toen Dani mij vroeg of ik voor Teni haar boekfeestje wat dips wilde maken. Maar natuurlijk wilde ik dat. Hoe meer mensen mijn dips kunnen testen, hoe beter toch? Ik ben gek op broodjes of rijstwafels met groenten spread en met mijn staafmixer of keukenmachine maak ik de lekkerste dips in een handomdraai.

Waar iedereen altijd voor een standaard hummus gaat probeer ik mezelf altijd uit te dagen. En ik moet zeggen, dat is best gelukt dit keer. Een frisse dip die extra lekker is in combinatie met hartig.

hummus

Hummus van tuinerwten en limoen

Wat heb je nodig:
(Voor ongeveer 5 porties)

 • 250 gram tuinerwten (diepvries)
 • 1 bosje munt
 • 1 teen knoflook
 • 2 el kikkererwten (uit blikof 2 el tahin
 • 1 limoen
 • 1 snuf peper en zout
 1. Doe de bevroren tuinerwten in een pan en doe hier kokend water bij, laat 10 minuten staan.
 2. Giet de erwten af en doe deze in de keukenmachine of gebruik het opzetstuk van de staafmixer.
 3. Pluk de blaadjes munt van de takjes en voeg ook deze toe.
 4. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap bij de rest.
 5. Voeg de kikkererwten of tahin toe, peper, zout en knoflook en mixen maar.
 6. De hummus is 3 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast.
hummus

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: op zoek naar een ander recept voor op brood, had je deze al gezien?