Hummus van tuinerwten en limoen - Charlie's Kitchen

Hummus van tuinerwten en limoen

hummus

Deze hummus van tuinerwten en limoen is niet alleen lekker op een toastje of een broodje maar ook ontzettend goed te combineren met pasta. Klinkt raar hé? Geloof me, probeer het een keer! (het recept vind je hier).

Maar het recept is eigenlijk ontstaan toen Dani mij vroeg of ik voor Teni haar boekfeestje wat dips wilde maken. Maar natuurlijk wilde ik dat. Hoe meer mensen mijn dips kunnen testen, hoe beter toch? Ik ben gek op broodjes of rijstwafels met groenten spread en met mijn staafmixer of keukenmachine maak ik de lekkerste dips in een handomdraai.

Waar iedereen altijd voor een standaard hummus gaat probeer ik mezelf altijd uit te dagen. En ik moet zeggen, dat is best gelukt dit keer. Een frisse dip die extra lekker is in combinatie met hartig.

hummus

Hummus van tuinerwten en limoen

Wat heb je nodig:
(Voor ongeveer 5 porties)

 • 250 gram tuinerwten (diepvries)
 • 1 bosje munt
 • 1 teen knoflook
 • 2 el kikkererwten (uit blikof 2 el tahin
 • 1 limoen
 • 1 snuf peper en zout
 1. Doe de bevroren tuinerwten in een pan en doe hier kokend water bij, laat 10 minuten staan.
 2. Giet de erwten af en doe deze in de keukenmachine of gebruik het opzetstuk van de staafmixer.
 3. Pluk de blaadjes munt van de takjes en voeg ook deze toe.
 4. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap bij de rest.
 5. Voeg de kikkererwten of tahin toe, peper, zout en knoflook en mixen maar.
 6. De hummus is 3 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast.
hummus

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: op zoek naar een ander recept voor op brood, had je deze al gezien?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches