Ik bevind mij momenteel in mijn hummus fase en dan vooral de zelfgemaakte! Overheerlijk als dip, beleg of vulling. Al eerder plaatste ik de skinny eiersalade,  maar nu is het tijd voor wat anders.

Aangezien de asperges weer volop verkrijgbaar zijn en iedereen nu wel het recept van de aspergesoep kent, wilde ik een keer wat anders maken. Hummus van kikkererwten met groene asperges. Zo krijg jij je groente wel binnen hoor! Heerlijk op rijstwafels met avocado en kiemen.

hummus

Hummus met groene asperges

Wat heb je nodig:

  • 400 gram kikkererwten (ik gebruikte die van HAK uit zak!)
  • 2 el tahin, ook wel sesampasta genoemd.
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 hand groene asperges (kleine/dunne)
  • peper en zout

Hummus

  1. Kook de asperges, laat ze afkoelen en snijd ze fijn.
  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine, de kom van de staafmixer of, als jouw blender, het kan hebben in de blender!
  3. Vind je hem te dik? Voeg dan wat olijfolie toe!
  4. Serveer de hummus met stokbrood of op crackers.
  5. In een afgesloten pot 4 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast.

hummus

Liefs,
Charlie’s Kitchen