Een tijdje geleden kocht ik op de markt een hummus met mango en feta. Man wat was dat lekker zeg op brood of op rijstwafels!

Dit moet ik toch ook thuis kunnen maken? Al eerder maakte ik deze hummus met groene asperges die je ook zeker niet mag missen maar deze met mango is heerlijk zoetig en heeft een speciale twist. Dus daar ging ik dan op pad met een vriendin van de sportschool naar de Liddl, op zoek naar een goede feta en een rijpe mango. Niet zo moeilijk want die zijn nu overal te krijgen! Hummus eten is een makkelijke manier om extra groente en eiwitten binnen te krijgen. Werkelijk alle combinaties zijn mogelijk en je vindt nu bijna wel in elke supermarkt hummus op de versafdeling. Zelf maken is niet alleen leuker maar ook lekkerder en goedkoper!

hummus

Hummus met mango en feta

Wat heb je nodig:
(Keukenmachine, blender of staafmixer)

  • 250 gram kikkererwten uit blik
  • 40 gram tahin (sesampasta)
  • 1/2 mango
  • 1/2 feta blok
  • 1 handje verse basilicum

Optioneel: 1 tl kerriepoeder 

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken en was ze daarna goed af.
  2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en laat draaien tot een glas beslag.
  3. Ik deed uiteindelijk nog wat extra feta erbij, proef dus goed wat jij lekker vindt!

hummus

Ook heerlijk met een grote salade! Zal ik dit recept ook eerdaags delen?

Hummus

Je kan de homemade hummus in een afgesloten potje 5 dagen in de koelkast bewaren!

Liefs,
Charlie’s Kitchen