Weetje hoe belangrijk het is om elke dag je tanden te poetsen? Weetje hoeveel bacteriën en in jouw mond zitten? Ik ga vandaag vertellen over “de tandenborstel”, ja je leest het goed. Ook dit vind ik belangrijk!

Wisten jullie dat je gemiddeld ongeveer 4 tandenborstels per jaar weg gooit. Deze synthetische & plastic tandenborstels belanden uiteraard op de vuilnisbelt. En ja, deze blijven daar voor heel lang liggen. Maar weetje dat je twee keer per dag deze borstel van plastic en nylon in jouw mond stopt? De Humble Brush vond dat dit anders moest! Ze ontwikkelde een biologisch afbreekbare tandenborstel met borstelharen van BPA vrije nylon.  En ik vind dat ook deze hoort bij een nieuwe gezonde lifestyle.

Tandenborstel

Bamboe is een snel groeiende plant en misschien zelfs wel de snelst groeiende plant op aarde. Daarom kan Bamboe heel goed worden gebruikt als duurzaam materiaal. Het bijzondere aan Bamboe is dat er bij het cultiveren geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden omdat Bamboe van nature al een anti bacteriële werking op zich heeft. Humble Brush wordt gemaakt van MOSO-bamboe. Pandaberen zijn gek op bamboe bladeren, echter de MOSO-bamboe bladeren groeien op 5 meter hoogte. De pandaberen gebruiken daarom deze specifieke soort bamboe niet als voedselbron.

Wat hou ik toch van een product met een verhaal…. De visie en filosofie van Humble Brush is dat er op onze planeet de aarde meer dan genoeg is om te delen. Daarom heeft Humble Brush het prachtige project opgezet dat er bij elke verkochte Humble Brush eenzelfde tandenborstel gaat naar mensen in nood. Verder worden er nog projecten gesteund waarbij er veel werk wordt verzet door vrijwilligers. Al deze mooie projecten zijn uiteraard gericht op de algehele verbetering van de mondgezondheid zorg van lokale bevolkingen. Ik word hier gewoon zo blij van, geef een beetje om de wereld. Je krijgt er zoveel voor terug!

Van de borstel tot de haren, overal word een gedacht bij Humble Brush! Het is duurzaam, hip en op een duurzame manier ontworpen. De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Maar ook het beschermzakje die om de tandenborstel heen zit is biologisch afbreekbaar, gemaakt van volledig plantaardig materiaal! IK vind het waanzinnig dat dit bedrijf dit gewoon mogelijk maakt, zeg nou eerlijk? Die plastic tandenborstels moeten gewoon weg!

Niet alleen de keus van materiaal, maar ook de manier van handelen maakt Humble Brush duurzaam. Bij elk gesteund project word zoveel mogelijk van de benodigdheden of diensten ingekocht bij lokale winkeliers of dienstverleners. Zo blijft het geld in de lokale economie en kunnen gemeenschappen ook op de lange duur geholpen worden.

Maar aan alleen een tandenborstel hebben we niet genoeg, dus ging ik opzoek naar een “betere” tandpasta. Ik bestelde ze alle drie, waarom niet alles proberen?

In deze tandpasta van Green People wordt nooit gebruik gemaakt van SLS, parabenen of synthetische kleur- en geurstoffen bij. Het was even wennen in het begin, ik ben een mega schuimende versie gewend. Dat heeft deze niet, maar na het tandenpoetsen voelt je mond zo schoon en fris. Misschien wel leuk om te weten trouwens, het schuimen in de tandpasta’s die wij gewend zijn komt door de tensiden, dit zit bijvoorbeeld ook in zeep. Tensiden is niet afbreekbaar voor het milieu dus ook niet voor de huid! Het werkt zelfs uitdrogend en wij zijn daar aan gewend geraakt. Een toevoeging waar wij niks aan hebben!

Voor meer informatie of verkooppunten kijk op Biocare Online

“Vrede begint met een glimlach en een glimlach is het begin van de liefde.”

Liefs,

Charlie.