Hotspot: Bij Merel in Bergen. Hip en healthy! - Charlie's Kitchen

Hotspot: Bij Merel in Bergen. Hip en healthy!

Het mooie van girlboss zijn, is dat je jouw laptop in de tas gooit en overal kunt werken. Een mooie dag in juli, hup op de fiets naar het toeristendorpje Bergen.

Ik had daar onlangs – toen ik wijntjes ging tikken – een klein, hip en healthy hotspot gespot: Bij Merel. Een mooie gelegenheid om er een dagje te genieten en werken. En het hoeft geen juli te zijn, wat dacht je van even uitwaaien en daarna genieten van een heerlijk warm drankje?

Gezocht: hippe & healthy flexwerkplekken

Tussen de grote horecagelegenheid op het plein van het kustdorp is Bij Merel een beetje een buitenbeentje. In de rekken boven de slowjuicer en de blender liggen mooie versgebakken broden en kilo’s aan verse groente en fruit. Bij Merel heeft een kaart vol verse sappen en smoothies in bijzondere combinaties. Ook een heerlijke acai- of yoghurtbowl staat op het menu. Genoeg voor een supergezonde snack, ontbijtje of lunch.

First up een smoothie: omdat ik mijn ontbijt had gemist. De groenste die beschikbaar was met een overheerlijke extra sterke cappuccino erbij. Laptopje aan en het eerste artikel van Charlie vliegt de laptop uit. Het is maar goed dat ik lekker zit waar ik zit, want het is zelfs op een dinsdag hartstikke druk in het tentje. Ik vergaap me aan de taartjes (zowel gezonde versies als de cheat variaties), maar besluit toch maar voor een stuk gezond bananenbrood te gaan. En nog maar een goede bak koffie.

Het toffe aan Bij Merel is dat ze hun producten of zelf maken of van een andere lokale ondernemer betrekken. De taartjes worden namelijk gemaakt door mijn favoriete spot in Alkmaar: Sencha Lunchstore. Daarnaast staan in de zaak ook eerlijke producten voor thuis. Als je op het kleine terras wilt zitten, moet je wel snel zijn. Dat zit dan wel weer snel vol. Net als Bij Merel zelf. Gelukkig kun je ook alle sappen, koffies en andere versnaperingen on the go meenemen.

Hotspot: Bij Merel in Bergen

Hoogtepuntje was toch wel de lunch: een heerlijke, goed gevulde acaibowl met lekkere toppings. En groot! Een lekkere versgeperste gember/citroenthee erbij en healthy galore! Wat een feest 🙂 Dus als je in de buurt van de Noord-Hollandse kust bent: Bij Merel is zeker een aanrader. En als je niet zo healthy friend met je meegaat: ze hebben ook gewone broodjes. Ook een beetje gezond, maar dat hoef je ze niet te vertellen 😉

Bij Merel
Plein 75
Bergen

Liefs,
Charlie & Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches