Het mooie van girlboss zijn, is dat je jouw laptop in de tas gooit en overal kunt werken. Een mooie dag in juli, hup op de fiets naar het toeristendorpje Bergen.

Ik had daar onlangs – toen ik wijntjes ging tikken – een klein, hip en healthy hotspot gespot: Bij Merel. Een mooie gelegenheid om er een dagje te genieten en werken. En het hoeft geen juli te zijn, wat dacht je van even uitwaaien en daarna genieten van een heerlijk warm drankje?

Gezocht: hippe & healthy flexwerkplekken

Tussen de grote horecagelegenheid op het plein van het kustdorp is Bij Merel een beetje een buitenbeentje. In de rekken boven de slowjuicer en de blender liggen mooie versgebakken broden en kilo’s aan verse groente en fruit. Bij Merel heeft een kaart vol verse sappen en smoothies in bijzondere combinaties. Ook een heerlijke acai- of yoghurtbowl staat op het menu. Genoeg voor een supergezonde snack, ontbijtje of lunch.

First up een smoothie: omdat ik mijn ontbijt had gemist. De groenste die beschikbaar was met een overheerlijke extra sterke cappuccino erbij. Laptopje aan en het eerste artikel van Charlie vliegt de laptop uit. Het is maar goed dat ik lekker zit waar ik zit, want het is zelfs op een dinsdag hartstikke druk in het tentje. Ik vergaap me aan de taartjes (zowel gezonde versies als de cheat variaties), maar besluit toch maar voor een stuk gezond bananenbrood te gaan. En nog maar een goede bak koffie.

Het toffe aan Bij Merel is dat ze hun producten of zelf maken of van een andere lokale ondernemer betrekken. De taartjes worden namelijk gemaakt door mijn favoriete spot in Alkmaar: Sencha Lunchstore. Daarnaast staan in de zaak ook eerlijke producten voor thuis. Als je op het kleine terras wilt zitten, moet je wel snel zijn. Dat zit dan wel weer snel vol. Net als Bij Merel zelf. Gelukkig kun je ook alle sappen, koffies en andere versnaperingen on the go meenemen.

Hotspot: Bij Merel in Bergen

Hoogtepuntje was toch wel de lunch: een heerlijke, goed gevulde acaibowl met lekkere toppings. En groot! Een lekkere versgeperste gember/citroenthee erbij en healthy galore! Wat een feest 🙂 Dus als je in de buurt van de Noord-Hollandse kust bent: Bij Merel is zeker een aanrader. En als je niet zo healthy friend met je meegaat: ze hebben ook gewone broodjes. Ook een beetje gezond, maar dat hoef je ze niet te vertellen 😉

Bij Merel
Plein 75
Bergen

Liefs,
Charlie & Kim