Jeetje, beste hap in de mond die kipcurrystamppot. Maar geloof me, deze combinatie van Indiase kipkerrie en curry is echt verrukkelijk.
Kirsten ging aan de gang met het Lidl stamppottenboek, een boek vol hippe recepten voor de thuiskoks onder ons. In slechts 35 minuten staat deze bijzondere stamppot op tafel.
Oerhollands
Stamppot, wie kent het niet in de Hollandse keuken? In Nederland zijn wij er dol op en dat is niet voor niets. Behalve dat het gewoon waanzinnig lekker is, is stamppot ook een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen. Een eenpansgerecht of niet, stamppotten zijn weer helemaal HIP, mede door het stamppottenboek van de Lidl.
Vroeger bleef het bij de hutspot of boerenkool, maar tegenwoordig vliegen de varianten je om de oren. De verschillende kruiden zorgen voor een smaaksensatie en daardoor kunnen we ook eindeloos varieren.

Kipcurrystamppot
Benodigheden: aluminiumfolie, koekenpan, ruime pan
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 500 gram aardappels
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 winterwortel, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon, maak van twee tabletten
- 2 el olijfolie of kokosolie
- 1 bamipakket
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el kerriepoeder
- 1 rode puntpaprika, in reepjes
- 4 kipfilets, liefs bio
- zout en peper
- 125 ml slagroom, of ga voor cottage cheese
- 4 el fijngehakte verse koriander
- Schil alle aardappelen, was ze goed en snijd ze in stukken. Doe ze in een ruime pan met de wortel en de kippenbouillon. Kook in een afgedekte pan in ongeveer 15-20 minuten beetgaar.
- Haal de taugé en de rode peper uit het bamipakket en leg apart. Houd je echt van pittig? Snijd dan de rode peper fijn en bak mee.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg 1 el kerriepoeder toe, schep om, voeg de gesneden groenten uit het bamipakket toe, samen met de rode puntpaprika. Bak ongeveer 5 minuten, doe vervolgens de groenten in een kom en dek af met aluminiumfolie of een bord.
- Bestrooi nu de kipfilet met peper en zout en de rest van het kerriepoeder. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de kipfilets op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur lager en laat gaar worden.
- Giet de aardappelen af, zet de pan even terug op het vuur en stoom zo de aardappelen droog. Voeg de slagroom of cottage cheese toe en stamp tot een smeuïge puree.
- Schep nu ook de groenten door de puree, laat de stamppot op het vuur staan zodat die goed warm wordt. Schep als laatste de koriander en taugé door de stamppot heen.
- Verdeel dit tenslotte over de 4 borden en leg er een gekruide kipfilet op.
Liefs,
Charlie & Kirsten