Me-time of hoe krijg je meer tijd voor jezelf? - Charlie's Kitchen

Me-time of hoe krijg je meer tijd voor jezelf?

ME-TIME, Wat is dat? Hoe krijg je meer tijd voor jezelf?

Als ondernemer ben je altijd druk. Er moet altijd van alles en jij komt op een gegeven moment op de zoveelste plaats. Voor jezelf zorgen, wat was dat ook alweer? Hoe deed ik dat ook alweer? Te druk met werk, misschien met de kinderen of altijd eerst voor anderen zorgen. Misschien studeer je, natuurlijk sport je minstens twee keer per week en laten we maar ophouden over de boodschappen en het huishouden.

Daar heb ik geen tijd voor…

Maar is dat wel zo? Heb je geen tijd om datgene te doen wat je eigenlijk zo graag zou willen? Bijvoorbeeld sporten? Gezonder eten? Of doe je dan misschien andere dingen? Dingen die voor je gevoel moeten of echt niet kunnen wachten. Of besteed je die tijd toch weer aan andere mensen of aan social media? Vind je het misschien moeilijk om echt tijd voor jou alleen te claimen? Misschien voelt het wel egoïstisch om jezelf op de eerste plek te zetten?

Of weet je niet wat je moet doen in jouw ME-TIME?

Het lijkt wel alsof iedereen aan een gebrek aan tijd voor zichzelf lijdt. En dit dan weer opvoeren als excuus om ongezond te eten, te snoepen, teveel te drinken en/of te weinig te bewegen. Je wilt het zo graag veranderen, maar je hebt daar toch geen tijd voor?

Staat een ongezonde maaltijd echt sneller op tafel dat een gezonde maaltijd?

Is gaan snoepen een excuus als je weinig tijd hebt? Creëer je er meer tijd mee/door of is het misschien een compensatie voor je oh zo “zware” dag? En kun je echt niets aan beweging doen? Het is vaak zo makkelijk om te zeggen dat je ergens geen tijd voor hebt, maar wees eerlijk, dat zeg je meestal vooral bij die dingen waar je misschien een beetje tegenop ziet, of geen zin in hebt… Want voor heel veel andere dingen en mensen maak je wel tijd. Of zit ik fout?

En ik besteed er in deze blog aandacht aan omdat er vaak veel meer zit achter de woorden “ik heb geen tijd voor mezelf”. Het kan gaan om thema’s als een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of een gevoel van geen controle hebben over de situatie.

Doe iets wat jij graag wilt doen en waar je energie van krijgt

Tijd voor jezelf is dus echt ZO heel belangrijk. Tijd om even op adem te komen, bij te komen van een lange dag of juist op te laden voor een drukke week. Even een half uurtje helemaal voor jezelf, een dag of een weekend als dat lukt, om precies te doen waar je op dat moment zin in hebt.

Voor iedereen is die “me-time” anders. Jij ligt misschien graag op de bank met een goede film, de ander luistert muziek, gaat naar het strand of gaat, zoals ik nu, een week naar Limburg. Gewoon lekker alleen, uren lezen en wandelen.

Maar hoe creëer je nou die tijd voor jezelf?

tijd

De enige manier om tijd te hebben, is door die tijd ook daadwerkelijk te nemen. Het klinkt zo simpel, maar HET IS OOK ZO SIMPEL!

 1. De eerste stap is de tijd voor jezelf zien als een echte afspraak.
 2. Zet de afspraak met jezelf in de agenda. Maak tijd vrij voor iets wat jij graag wilt doen.
 3. Vind jezelf belangrijker dan anderen. Jij kunt op je best zijn als je ook een keer ontspant. Pak dat beetje tijd voor jezelf en stort je daarna helemaal vol energie op de rest.

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

6 reacties op “Me-time of hoe krijg je meer tijd voor jezelf?”

 1. Avatar
  Melanie Huyghe

  Ik plan mijn agenda vaak overvol en loop mezelf dan voorbij.
  Het is de kunst niets in te plannen en dan gewoon te gaan wandelen, koffie te drinken, mensen te kijken en blogs te lezen. Heerlijk! Vooral als de zon schijnt, laad ik mezelf weer op.

 2. Avatar

  Oondit moment heb ik mijn me-time. Ik lig op de bank met mijn pootjes omhoog en jouw blog te lezen. We vergeten inderdaad af en toe om naar adem te happen. Zelf heb ik ervaren dat dit zo belangrijk is. Ik ben me vaak genoeg voorbij gelopen. Die ervaring heeft mij geleerd dat een momentje rust erg belangrijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches