fbpx

Hoe ga je om met negatieve mensen

negatieve

Er zijn mensen die van alles alleen maar het negatieve kunnen zien en zelfs van iets positiefs nog iets negatiefs kunnen maken. Ik denk dat iedereen wel eens een slechte- of baaldag heeft. Een dag waarop je alles nét iets negatiever ziet dan normaal. Maar soms heb je mensen die wel erg lang in deze negativiteit blijven hangen. BAH!

Herken je dit?

Het is niet bepaald fijn om te lang bij dit soort mensen in de buurt rond te blijven hangen. Na een aantal uur met zo’n persoon in dezelfde ruimte ben je bekaf en is alle positiviteit die je in je had verdwenen.

Bij sommige mensen voel je je lekker, goed en vooral happy. Mensen die je warmte, energie en positiviteit geven en dat ook uitstralen. Ik ben zelf erg gevoelig en beïnvloedbaar door energie die mensen op mij overbrengen. Mijn mood en energielevel zijn vaak afhankelijk van de sfeer om mij heen. Ik ben gewoon gevoelig voor negativiteit, dit kost soms zoveel energie! Hebben jullie toevallig mijn “blog” gelezen gisteren, over wat ik meemaakte op het station?

negatieve

Negatieve mensen hebben altijd en over alles wat te zeuren

Ze vinden dat ze het zelf altijd vreselijk zwaar hebben, klagen over iedereen, roddelen, hebben nooit iets leuks te melden en het ligt vooral nooit aan henzelf.

Niet echt een gezellig feestje als je daarnaast zit. Maar waarom? Ik denk dat ze het zelf niet eens door hebben hoe negatief ze overkomen en wat voor een negatieve sfeer ze veroorzaken. Ik denk dat negatieve mensen misschien wel vooral erg teleurgesteld zijn over hun eigen leven. Het is ook een manier van aandacht krijgen of je beter voelen over jezelf wanneer verder alles toch k*t is. Maar ook dan heeft het denk ik weer alles te maken met het niet tevreden zijn met je huidige leven.

Maar hoe ga je om met deze negatieve mensen?

 • Heb je ze er wel eens op aangesproken? Doe het gewoon! Probeer uit te leggen dat je het vervelend en jammer vindt, voor zowel voor hem of haar als voor jou, dat er vaak een negatieve sfeer hangt. Misschien heeft hij of zij dit helemaal niet door, probeer de ander te begrijpen en doorbreek hun gewoonte met jouw positieve energie.
 • Doe alsof je de negatieve opmerkingen niet hoort. Hoe makkelijk het soms ook lijkt om maar gewoon wat mee te praten, probeer toch vooral bij jezelf te blijven en niet mee te gaan in die negatieve emotie.

Wanneer je dit niet doet en gewoon zegt wat je werkelijk denkt, of het juist ombuigt naar iets             positiefs, is het vaak al snel afgelopen met die negativiteit.

 • Verander het onderwerp. Iets wat negatieve mensen ook vaak doen, is het eindeloos blijven hangen in een bepaald onderwerp en dit vervolgens tig keer herhalen. Best irritant… Je kunt proberen er een positieve draai aan te geven, maar wanneer dit niet werkt, probeer dan langzaam van onderwerp te switchen. Het helpt die persoon en jou niet om in zo’n negatieve spiraal te blijven hangen. Bespreek gewoon iets luchtigs of iets positiefs wat je hebt meegemaakt waardoor de sfeer beter wordt.

En nog een paar tips

 • Ga niet in discussie met ze! Het is zo verleidelijk om dit te doen, maar geloof me, ga geen eindeloze discussies aan. Heeft totaal geen zin, want hij of zij weet er altijd wel weer een draai aan te geven waardoor het uiteindelijk toch negatief is of blijft.
 • Doe wat leuks. De meeste kans op een negatief gesprek en een negatieve sfeer ontstaat er waarschijnlijk op het moment dat jullie thuis afspreken om wat te gaan drinken. Niet doen, doorbreken en ga er eens samen op uit om iets actiefs te ondernemen.
 • Verminder het contact als niks helpt. Dit is waarschijnlijk de moeilijkste keuze die je ooit gaat maken. Het kan behoorlijk lastig zijn om goed en leuk contact te hebben met iemand die vaak erg negatief is. Vooral wanneer iemand geen enkel advies wil aannemen of nooit eens interesse toont in jou.

Wanneer je alles al hebt geprobeerd om diegene te helpen en het jezelf op een bepaald punt               ook negatief laat voelen, dan is het toch echt tijd om voor jezelf te kiezen! Hoe moeilijk het                 ook is, soms moet je dan gewoon voor jezelf te kiezen.

 • negatieve

Liefs,
Charlotte

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

3 reacties op “Hoe ga je om met negatieve mensen”

 1. Avatar

  vooral dat niet in discussie gaan met ze is een goede tip dat vreet zoveel energie dat je er zelf nog negatiever in energie van word

 2. Avatar

  Klopt helemaal wat je zegt. Ik ben zelf ook gevoelig maar kan het meestal ombuigen met humor. Als dit niet aan- of overkomt bij die ander kun je maar beter de eer aan jezelf houden en diegene negeren. Laat ze maar lekker sudderen in hun eigen negativiteit! Het voordeel van ouder worden is dat ik wel minder gevoelig ben voor zulke mensen. Ik focus mij liever op positieve, aardige mensen die wat over hebben voor een ander.

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Hoi Jocelyn,

   Ik merk ook hoe ouder ik word, hoe beter ik het kan loslaten. Omring je met mensen die je energie geven, I LOVE IT!

   Fijne dag (L)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform