In Den Burg vind je de mini boerencamping Vrij en Blij. Prachtig gelegen tussen de landerijen aan de rand van het grootste dorp van Texel. Ik vond hier alle rust die ik wilde en genoot echt van de natuur. Voor het eerst verbleef ik in een pipowagen, een soort luxe kamperen bij de boer!

Pipi pipo wat?

Een pipowagen was vroeger een woonwagen die ook daadwerkelijk als huis werd gebruikt. Eigenlijk dus een huis op wielen dat vroeger door paarden werd getrokken. Groepen mensen reisden met een pipowagen van dorp naar dorp. Tegenwoordig wonen mensen niet meer in zulke woonwagens. De woonwagens van circusartiesten en kermisondernemers zijn nu veel luxer en worden getrokken door bussen/vrachtauto’s.

Deze pipowagen heeft wel de kenmerken van de ouderwetse woonwagen: de twee wielen, het ronde dak en de daarbij behorende raampjes. Vanbinnen heeft de pipowagen natuurlijk wel alle faciliteiten anno nu. Alleen voor je sanitaire behoefte moet je wel naar het gemeenschappelijke gebouw, maar hey het blijft kamperen.

De boerencamping is van Henny en Marlies. Ze verbouwen bramen, rode bessen en walnoten. De pipowagens die op de camping staan, zijn van Michelle en Nicole (De dochters van Henny en Marlies) en zij runnen naast hun eigen baan de pipowagens.

De camping bestaat sinds 2000. Het is een boeren minicamping. Vorige winter hebben zij de eerste pipowagen zelf gebouwd met hulp van hun vader en dat was zo’n succes, dat zij afgelopen winter een tweede pipowagen hebben gemaakt.

Een pipo idee

Er kwamen steeds vaker vragen van gasten van de camping of er ook caravans/tenten te huur waren. Het is met een caravan/camper best wel prijzig is om voor een weekend naar het eiland te komen door de kosten van de boot. Ook scheelt het stallingskosten en hoef je je eigen caravan/camper niet schoon te maken. Caravans en tenten staan er al genoeg op de camping en ze wilden iets exclusievers voor hun gasten.

Omdat de pipowagen op een camping staat, hadden ze wel te maken met een aantal eisen waaraan de accommodatie moest voldoen. Bijvoorbeeld de maximale afmeting, dat er wielen onder moesten en dat hij na ieder seizoen weer van de camping af moet.

De eigenaar is erg handig, dus hij heeft geholpen met het bouwen van de pipowagen. Ze hebben de pipowagens vanaf het wiel opgebouwd. Helemaal naar hun eigen smaak. Hoe gaaf is dat? Alles hebben ze zelf uit mogen kiezen. Vandaar dat deze pipowagens uniek zijn. Veel materiaal dat ze tijdens de bouw van de pipowagen hebben gebruikt is gerecycled. Met oude elementen breng je meer sfeer in een accommodatie en het is ook nog eens milieuvriendelijk. Het resultaat mag er zijn!

Mini-holiday

Zelf hebben wij als jong gezin 4 dagen mogen genieten in deze prachtige Pipowagen Passe Partout. Als je opzoek bent naar comfort en ontspanning is dit waar je naar opzoek bent. Opslag verliefd door de inrichting van de pipowagen, modern en deed denken aan vroeger door het bedstede. Fijne bedden met alle gemak in de keuken. We waren vooral heel erg blij met het ruime terras met luxe stoelen. Ideaal om s’ochtends te ontbijten met verse broodjes, een gezellige barbecue of een boek te lezen. Onze kleine speelde heerlijk in de speeltuin terwijl ook wij konden genieten van de vakantie. Een pipowagen geeft net dat beetje extra voor jouw vakantie, welk kind vind het nu niet leuk om hoog te slapen? En geen nood, als het weer iets minder is ben je voorzien van een kacheltje en een bankje met tafel om hier nog een potje te kaarten met een glas wijn.

 

Een prachtige locatie voor een heerlijke mini-vakantie!

Mini boerencamping Vrij en Blij
Hallerweg 29, 1791 LR Den Burg, Texel

Pipowagen op texel
www.pipowagenoptexel.nl

Liefs,
Charlie