Het oog wil ook wat, die uitdrukking kennen we allemaal. Laatst zei iemand tegen mij, ik krijg altijd honger van jouw foto’s op Instagram en op je website. HA, dat is nou precies wat ik wil horen! Ik moet jullie kunnen overtuigen met een foto zodat jullie direct denken dat dit het lekkerste is om te maken. Maar natuurlijk wil ik ook dat het er gewoon super leuk uitziet, leuk om met de kids te maken of te serveren op feestjes en partijen.

Vandaag laat ik jullie even meespieken in mijn keuken. Wat heb ik nu standaard in huis om mijn gerechten op te leuken, wat is mijn favoriet op het moment en wat heb ik daar mee gemaakt…

Ik ga jullie “hopelijk” alvast lekkere trek bezorgen bij het laten zien van deze foto:

oog

Er zijn een aantal standaard toppings die ik in huis heb. Denk hierbij aan kokosrasp, cacaonibs, discoballen, Mentos caramel, sesamzaadjes, amandelschaafsel en chocoladeballen.

oog

oog

Zo gebruik ik kokos vaak op gekleurde gerechten zodat het mooier naar voren komt op de foto, sesamzaadjes op bijvoorbeeld gebakken zalm of op een salade en de discodip is ideaal bij bananen ijsjes voor de kids.

oog

Maar mijn favoriet de laatste tijd is toch echt de Mentos Choco & Caramel en amandelschaafsel. Aangezien het alweer herfst is, ben ik weer veel aan het bakken en daar passen deze perfect bij. De Mentos Choco & Caramel heb ik verwerkt in de brownies en ik waarschuw jullie want je blijft er van eten haha.

Zo is het amandelschaafsel weer een leuke topping voor op je bananenbrood maar natuurlijk kun dit er ook doorheen mengen.

oog

Ik liep tegen de Mentos Choco & Caramel aan bij de Albert Heijn vorige week en was eerlijk gezegd verbaasd, want sinds wanneer is het geen “munt”. Deze brownies stonden al op de planning, hoe makkelijk om deze er doorheen te doen? Ik dacht ik probeer het gewoon!

Oke… ik geef toe, ik heb er ‘s avonds bij de thee, gezellig naast mijn vent op de bank, ook best wat van opgesmikkeld… Ik bedoel, moest ze wel even testen toch?

brownie

Guilty pleasure brownie met Mentos Choco & Caramel

Wat heb je nodig:

 • 3 rollen Mentos Choco & Caramel
 • 3 el chocoladepasta
 • 150-170 gram roomboter
 • 150 gram suiker
 • 125 gram pure chocolade
 • 75 gram bruine suiker
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 100 gram bloem
 • 20 gram cacaopoeder
 • 1 tl bakpoeder
 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Smelt de boter en chocola au bain marie en voeg de suiker toe. Laat het mengsel afkoelen.
 3. Klop intussen de eieren en voeg de vanillesuiker toe.
 4. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe aan de eieren en meng dit tot een gladde massa. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
 5. Giet de helft van het mengsel in de brownievorm (de mijne is 20×20 cm). Ik heb deze eerst belegd met bakpapier.
 6. Doe nu de Mentos Caramel & Choco erin en voeg de rest van het chocolademengsel toe.
 7. Bak de brownie in 25 minuten op 190 graden. De bovenkant ziet er krokant uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg vooral door de caramel.
 8. Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen.
 9. Wanneer de brownie is afgekoeld kun je hem gaan pimpen met bijvoorbeeld de chocoladepasta.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord, nieuwsgierig? Lees hier mijn blog 1 en 2 hierover!