Het oog wil ook wat - Charlie's Kitchen

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat, die uitdrukking kennen we allemaal. Laatst zei iemand tegen mij, ik krijg altijd honger van jouw foto’s op Instagram en op je website. HA, dat is nou precies wat ik wil horen! Ik moet jullie kunnen overtuigen met een foto zodat jullie direct denken dat dit het lekkerste is om te maken. Maar natuurlijk wil ik ook dat het er gewoon super leuk uitziet, leuk om met de kids te maken of te serveren op feestjes en partijen.

Vandaag laat ik jullie even meespieken in mijn keuken. Wat heb ik nu standaard in huis om mijn gerechten op te leuken, wat is mijn favoriet op het moment en wat heb ik daar mee gemaakt…

Ik ga jullie “hopelijk” alvast lekkere trek bezorgen bij het laten zien van deze foto:

oog

Er zijn een aantal standaard toppings die ik in huis heb. Denk hierbij aan kokosrasp, cacaonibs, discoballen, Mentos caramel, sesamzaadjes, amandelschaafsel en chocoladeballen.

oog

oog

Zo gebruik ik kokos vaak op gekleurde gerechten zodat het mooier naar voren komt op de foto, sesamzaadjes op bijvoorbeeld gebakken zalm of op een salade en de discodip is ideaal bij bananen ijsjes voor de kids.

oog

Maar mijn favoriet de laatste tijd is toch echt de Mentos Choco & Caramel en amandelschaafsel. Aangezien het alweer herfst is, ben ik weer veel aan het bakken en daar passen deze perfect bij. De Mentos Choco & Caramel heb ik verwerkt in de brownies en ik waarschuw jullie want je blijft er van eten haha.

Zo is het amandelschaafsel weer een leuke topping voor op je bananenbrood maar natuurlijk kun dit er ook doorheen mengen.

oog

Ik liep tegen de Mentos Choco & Caramel aan bij de Albert Heijn vorige week en was eerlijk gezegd verbaasd, want sinds wanneer is het geen “munt”. Deze brownies stonden al op de planning, hoe makkelijk om deze er doorheen te doen? Ik dacht ik probeer het gewoon!

Oke… ik geef toe, ik heb er ‘s avonds bij de thee, gezellig naast mijn vent op de bank, ook best wat van opgesmikkeld… Ik bedoel, moest ze wel even testen toch?

brownie

Guilty pleasure brownie met Mentos Choco & Caramel

Wat heb je nodig:

 • 3 rollen Mentos Choco & Caramel
 • 3 el chocoladepasta
 • 150-170 gram roomboter
 • 150 gram suiker
 • 125 gram pure chocolade
 • 75 gram bruine suiker
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 100 gram bloem
 • 20 gram cacaopoeder
 • 1 tl bakpoeder
 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Smelt de boter en chocola au bain marie en voeg de suiker toe. Laat het mengsel afkoelen.
 3. Klop intussen de eieren en voeg de vanillesuiker toe.
 4. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe aan de eieren en meng dit tot een gladde massa. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
 5. Giet de helft van het mengsel in de brownievorm (de mijne is 20×20 cm). Ik heb deze eerst belegd met bakpapier.
 6. Doe nu de Mentos Caramel & Choco erin en voeg de rest van het chocolademengsel toe.
 7. Bak de brownie in 25 minuten op 190 graden. De bovenkant ziet er krokant uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg vooral door de caramel.
 8. Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen.
 9. Wanneer de brownie is afgekoeld kun je hem gaan pimpen met bijvoorbeeld de chocoladepasta.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord, nieuwsgierig? Lees hier mijn blog 1 en 2 hierover!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches