Dat boek van Yoghurt barn krijgen we toch wel, hè? Ik had de aankondiging van het boek Yoghurt nog niet voorbij zien komen of ik zat al bij Charlie op de app.

Ik ben een old school Yoghurt barn-fan. Boek uit? HEBBEN! Hoeveel kun je in vredesnaam met yoghurt doen? Heel veel, weet ik na een week testen met de recepten uit het kookboek Yoghurt.

yoghurt

Hoe zat het ook alweer?

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test… Yoghurt.

Het kookboek van Yoghurtbarn is by far niet het dikste kookboek in mijn boekenkast. Het boek bevat 47 recepten, maar een waarschuwing vooraf: alles wat erin staat wil je maken. Behalve de recepten met bieten – ik dan – want ik haat bieten. En ja, dat blijf ik iedere keer herhalen ;-).

Ontbijtjes, lunches, snacks of desserts: de hele dag kun je aan de yoghurt. En ja, ik heb dat zeker gered. Ze zijn niet allemaal langsgekomen op Instagram, maar ik heb niet minder dan 10 recepten uit het boek op tafel getoverd.

yoghurt barn

Van Yoghurt tot Yoghurt tot…

En niet alleen de voor de hand liggende smoothies of ontbijtjes, maar ook de spannende, creatieve en hartige gerechten. Eén ding is zeker: ik maak voortaan zelf mijn knoflookdip, mijn eiersalade komt echt nooit, maar dan ook nooit meer uit een plastic kuipje en brood om erbij te serveren komt voortaan gewoon uit mijn eigen oven. Allemaal even simpel, even lekker en altijd naar eigen smaak aan te passen.

Even terugkomend op het platbrood: alleen al voor dat recept heb je het boek nodig. Heerlijk met zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden en pesto. Ik ben al aan het experimenteren met andere smaken.

Wat kun je allemaal vinden in Yoghurt?

Hoewel er genoeg gezonde recepten in staan is het boek niet helemaal geschikt voor mensen die alles-vrij willen eten. In de sectie tussendoortjes worden suikers gebruikt, in andere recepten (spelt)meel en de basis is vaak lactose houdende yoghurt. Mocht je daar geen probleem mee hebben of het zelf handig weet te vervangen: perfect. Ik heb geen problemen met lactose en probeer gluten te vermijden, maar suiker in recepten vermijd ik dan wel weer.

In de sectie ontbijtjes twee absolute toppers: de cappuccino smoothie en nog beter, de geweldige pannenkoekjes. Ik wilde er twee dagen van eten, maar de hele stapel ging zonder te knipperen met mijn ogen in één keer naar binnen. Een absolute must-make.

De variaties zijn eindeloos: voeg het toe aan je baksels, maak er dips van, gooi het door je komkommersalade (Yoghurtbarn had het in de afdeling ontbijt geplaatst, maar die werkt ook prima als bijgerecht bij een heerlijk stuk kort gebakken zalm ;-)), gebruik het als basis voor een koude soep. De mogelijkheden zijn eindeloos.

yoghurt barn

Yoghurt is een heerlijk inspiratieboek om spannende creaties te maken. Welk recept ik vandaag met jullie ga delen? Eentje met suiker, en een feestje voor kinderen. Niet het lastigste om te maken, maar met het mooie weer dat we nu meestal hebben, vond ik het eigenlijk niet meer dan logisch:

Een feestelijke Pink lady aardbeienmilkshake!

Yogurt Barn

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 200 ml roomijs
 • 100 ml yoghurt
 • 4 grote aardbeien

Toppings

 • Stijf geslagen slagroom
 • Aardbeien in kleine stukjes
 • Gekleurde snoepjes
 • Glitters

Andere opties: zoete popcorn, stukjes chocola, ander rood fruit, cookie crumble…

Yoghurt Barn

 1. Snijd de aardbeien in stukjes. Gooi met een welgemikte worp het ijs, de yoghurt en de aardbeien in de blender. Blend tot je een dikke romige massa heb.
 2. Schenk in een mooi glas.
 3. Spuit een toef slagroom op je milkshake.
 4. Versieren maar met alles wat je lekker vindt. Geen restricties, laat je fantasie de vrije loop.

Ga in de zon zitten – nadat je jouw creatie uitgebreid hebt gefotografeerd – en geniet ervan!

 

Liefs,
Kim en Charlie