Herfstige quiche met wijnzuurkool - Charlie's Kitchen

Herfstige quiche met wijnzuurkool

wijnzuurkool

Niks is lekkerder dan thuiskomen na een drukke dag en dat manlief zijn best in de keuken heeft gedaan. Jullie hebben wel mannen of misschien wel vrouwen die dat af en toe doen voor jullie toch? Een tafel vol lekkers, een lekker wijntje of misschien wel een echt Winters biertje.

OK… ik geef het toe, ik had de boodschappen zelf gedaan haha. Lekker op mijn fiets naar de nieuwe Aldi XL geweest in Zaandam. Die moest ik natuurlijk even proberen. Het is best een stuk fietsen, maar ik vind het een fijne winkel, dus heb dat er wel voor over. Kwalitatief goede producten, absoluut niet duur en een breed assortiment.

wijnzuurkool

En boodschappen doen rond deze tijd vind ik helemaal geweldig. Uren kan ik rondneuzen tussen alle winterspecials. Laat ik nou dol zijn op zuurkool en een pak wijnzuurkool gescoord hebben!

Ik ging thuis meteen aan de bak voor een wel hele speciale quiche met daarnaast natuurlijk een Winters biertje. Die had ik wel verdiend na zo’n drukke dag!

wijn zuurkool

Wat heb je nodig:
(Een quiche vorm)

 • 6 plakken hartig bladerdeeg (ontdooid)
 • 1 pakje wijnzuurkool
 • 6 grote zoete aardappelen
 • 1 zak magere spekjes
 • 100 ml magere room
 • 4 eieren
 • 1 el paneermeel
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Beleg de bodem en zijkanten van de vorm met bladerdeeg.
 3. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze tot ze beetgaar zijn.
 4. Stamp dit fijn en meng met de zuurkool.
 5. Bak de spekjes even kort om en om, laat goed uitlekken en voeg dit dan ook toe aan de zuurkool.
 6. Meng in een kommetje de eieren, room en wat peper en zout.
 7. Doe dit mengsel bij de zuurkool, meng goed door elkaar.
 8. Bedek de bodem van de quiche met paneermeel en doe het zuurkoolmengsel hierin.
 9. Bak de quiche in ca. 35 minuten.

wijn zuurkool

Als dit geen perfect avondje is, weet ik het ook niet meer!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees hier mijn eerste (klik hier) en tweede blog (hier)!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches