Niks is lekkerder dan thuiskomen na een drukke dag en dat manlief zijn best in de keuken heeft gedaan. Jullie hebben wel mannen of misschien wel vrouwen die dat af en toe doen voor jullie toch? Een tafel vol lekkers, een lekker wijntje of misschien wel een echt Winters biertje.

OK… ik geef het toe, ik had de boodschappen zelf gedaan haha. Lekker op mijn fiets naar de nieuwe Aldi XL geweest in Zaandam. Die moest ik natuurlijk even proberen. Het is best een stuk fietsen, maar ik vind het een fijne winkel, dus heb dat er wel voor over. Kwalitatief goede producten, absoluut niet duur en een breed assortiment.

wijnzuurkool

En boodschappen doen rond deze tijd vind ik helemaal geweldig. Uren kan ik rondneuzen tussen alle winterspecials. Laat ik nou dol zijn op zuurkool en een pak wijnzuurkool gescoord hebben!

Ik ging thuis meteen aan de bak voor een wel hele speciale quiche met daarnaast natuurlijk een Winters biertje. Die had ik wel verdiend na zo’n drukke dag!

wijn zuurkool

Wat heb je nodig:
(Een quiche vorm)

 • 6 plakken hartig bladerdeeg (ontdooid)
 • 1 pakje wijnzuurkool
 • 6 grote zoete aardappelen
 • 1 zak magere spekjes
 • 100 ml magere room
 • 4 eieren
 • 1 el paneermeel
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Beleg de bodem en zijkanten van de vorm met bladerdeeg.
 3. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze tot ze beetgaar zijn.
 4. Stamp dit fijn en meng met de zuurkool.
 5. Bak de spekjes even kort om en om, laat goed uitlekken en voeg dit dan ook toe aan de zuurkool.
 6. Meng in een kommetje de eieren, room en wat peper en zout.
 7. Doe dit mengsel bij de zuurkool, meng goed door elkaar.
 8. Bedek de bodem van de quiche met paneermeel en doe het zuurkoolmengsel hierin.
 9. Bak de quiche in ca. 35 minuten.

wijn zuurkool

Als dit geen perfect avondje is, weet ik het ook niet meer!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees hier mijn eerste (klik hier) en tweede blog (hier)!