Havermout met stoofpeertjes en gezouten pecannoten - Charlie's Kitchen

Havermout met stoofpeertjes en gezouten pecannoten

havermout

Ik ga er maar niet omheen draaien, deze havermout met stoofpeertjes en gezouten pecannoten MOET JE MAKEN! Stoofpeertjes zonder suiker en wijn.

Gezonde stoofperen, kan dat? Ja! Er zijn genoeg alternatieven om de stoofperen lekker zoet en smakelijk te maken. Ik moet toegeven dat ik even wat dingen moest proberen voordat ik de beste optie had gevonden. Hebben jullie even geluk, deze deel ik met jullie vandaag!

havermout

Ik haalde biologisch dipsap, zonder toegevoegde suikers. Werkte prima voor een lekker stroperig goedje maar ik wilde alleen de peertjes op smaak maken voor door mijn havermout. Dus verder zoeken naar andere opties.

Ronde twee was een succes!

Een andere optie is om de suiker te vervangen door honing of ahornsiroop. Dit laatste is een natuurlijke suikervervanger, iets minder zoet met een lichte caramel smaak. Maak me gek! Toevallig had ik ook nog verse dadels in huis. Ze staan bekend als een vervanger voor suiker maar ook lekker om te snoepen met een lepel pindakaas.

Havermout met stoofpeertjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 1 kg stoofperen
 • 4 tl stoofpeertjesmix GreenGypsy (4 kruidnagels, kaneelstokje, 1 tl speculaaskruiden en een stukje citroenschil)
 • 2 verse dadels
 • 1 dl amandelmelk
 • 160 gram havermout
 • 4 el gezouten pecannoten
 • 320 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
 • 1 tl kaneel
 1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in vieren.
 2. Doe de stukjes peer in een pan met dikke bodem en zorg dat de peren onder de 1 dl amandelmelk staan, eventueel aangevuld met water.
 3. Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes.
 4. Voeg de 3 tl stoofpeertjesmix toe en laat 2 uur op laag vuur stoven tot de peertjes zacht zijn.
 5. Zet nu een pannetje op het vuur met de havermout, de laatste theelepel stoofpeertjeskruiden en de 320 ml (amandel)melk. Gebruik laag vuur, laat 10 minuten op het vuur staan en roer regelmatig door.
 6. Serveer nu de havermout met de stoofpeertjes en bestrooi ze met de gezouten pecannoten en een snufje kaneel per havermout bakje.

havermout

Tip: Stoofperen kun je makkelijk invriezen. In de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar.

havermout

Nog eentje dan, omdat het zo’n plaatje is!

havermout

Lees in mijn blog “6 redenen om havermout te eten“, waarom ik zo dol ben op dit heerlijke graan.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Opzoek naar een ander bordje havermout? Probeer deze “Pumpkin spice oats” eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches