Deze week dook Christa de keuken in voor een voedzaam ontbijt met een sinaasappel twist. Havermout wordt ook wel het sportersontbijt genoemd. Het vult goed, levert langer energie en de vezels werken cholesterolverlagend. Kortom, een super gezond ontbijt!

Be sweet

Ik denk dat de meeste mensen zijn opgegroeid met een schep basterdsuiker in hun bordje havermout. Er zijn gezondere manieren om jouw ontbijtje zoeter te maken. Wat dacht je van dadels? Dadels zijn, net zoals bananen, rijk aan vitamine B6, dat er voor kan zorgen dat je hersenfuncties verbeteren. Ook zijn dadels rijk aan vezels die je spijsvertering in conditie houden. Ze hebben daarnaast een bloeddrukverlagende en ontstekingsremmende werking.

Havermout met een sinaasappel twist

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 80 gram havermout
  • 1 sinaasappel
  • 4 verse dadels
  • 200 ml plantaardige melk (bijv. havermelk)
  • 25 gram walnoten
  • 2 tl koekkruiden

Optioneel: rozijnen

  1. Rasp de helft van de sinaasappelschil en zet apart.
  2. Doe de sinaasappel, melk, koekkruiden en de dadels in een blender of keukenmachine en zet even aan.
  3. Pak een pannetje en zet deze op het vuur.
  4. Doe hierin het sinaasappelmengsel, voeg de havermout toe en de helft van sinaasappelrasp en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  5. Garneer met wat walnoten, sinaasappelrasp en eventueel nog wat rozijntjes.

havermout met een sinaasappeltwist

Liefs,
Charlie

P.S.: Heb je de site van Christa al eens bezocht? Kijk hier!