Havermout, ik krijg er nooit genoeg van. Vandaag maakte ik er een heel simpel ontbijtje van met kersen. Je haalt ze vers op de markt of uit de diepvries in de supermarkt. Start jij de dag ook krachtig?

Let’s fly with Oats

Afgezien van de uitmuntende voedingswaarde van havermout, kunnen we zeggen dat het eigenlijk het perfecte voedsel is. Het is ongelooflijk veelzijdig, smaakt heerlijk, het vult je maag zodat je lange tijd geen honger hebt, het is goedkoop en overal verkrijgbaar. Oh ja, en het het is supergezond!

Havermout met kersen

Wat heb je nodig:
(voor 1 personen)

  • 50 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 handje kersen
  • 1 snufje kaneel

Optioneel: 1 el honing

  1. Zet een pannetje op laag vuur en laat hierin de havermout en amandelmelk ongeveer 10 à 15 minuten staan. Roer af en toe en zorg dat het niet volop kookt!
  2. Snijd de kersen doormidden en gebruik deze als topping voor jouw supergezonde ontbijtje.
  3. Strooi er tenslotte een snufje kaneel over.

 

havermout met kersen

Liefs,
Charlie & Christa