En óf deze “hemelse havermout met een gekarameliseerde verrassing” een echte verrassing is op een frisse ochtend. Dit wil je niet missen, een voedzaam ontbijt met een vleugje karamel.

Zo komt de frisheid van de Granny Smith appel terug en de zoete smaak van de gebakken peer.

Wees happy met een peer

Peren zitten boordevol antioxidanten, denk aan vitamine C en koper, maar ook bevatten ze veel foliumzuur. Een goeie voor de zwangere vrouwen onder ons! Maar ook is de peer heel goed voor onze huid die veel te verduren heeft tijdens koude dagen.

Hemelse havermout met een gekarameliseerde verrassing, appel en peer

 

Daarbij ben ik een enorme fan van havermout, want het heeft veel gezondheidsvoordelen. Ik vertel je er alles over in “deze” blog.

Hemelse havermout

Benodigdheden: steelpannetje, koekenpan

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1 peer
  • 1 Granny Smith appel
  • 80 gram havermout
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el pecannoten, fijngehakt
  • 200-300 ml havermelk (let op, beetje bijschenken als het te droog is)
  1. Zet een steelpannetje op het vuur, doe de havermout hierin en schenk de havermelk tot net boven de havermout. Roer goed door en laat even staan met het vuur uit.
  2. Schil ondertussen de peer en appel en snijd in blokjes.
  3. Heeft de havermout de havermelk volledig opgenomen? Voeg dan wat extra toe. Zet nu het vuur weer aan en breng de havermout langzaam aan de kook, roer af en toe door. Geloof mij, veel lekkerder dan in de magnetron!
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en bak de peer en appel 2 minuten, voeg dan de kaneel en kokosbloesemsuiker toe.
  5. Serveer de havermout met de gekarameliseerde verrassing en pecannoten.

TIP: Je kunt de kokosbloesemsuiker vervangen door honing, dit haalt wel de karamelsmaak weg, maar honing is ook zoet!

Liefs,
Charlie