Ik ga het jullie deze week makkelijk maken: drie keer snel ontbijten met havermout. Een gezonde en voedzame start die zorgt voor een blije energieke dag. Doe je ook mee?

Havermout is een bom van gezondheid!

Havermout is een veelzijdige graansoort die meerdere gezondheidsvoordelen heeft voor ons lichaam. Het is niet duur, overal te koop en makkelijk toe te passen in verschillende gerechten. Denk aan ons simpele bordje pap van vroeger, maar ook in koekjes of smoothies.

Omdat havermout zoveel oplosbare vezels bevat zorgt het ervoor dat we langer een verzadigd gevoel hebben. De koolhydraten worden langzaam opgenomen in ons lichaam waardoor we ook langdurig energie ervaren.

Begrijp je nu mijn enthousiasme over havermout? En dat is het niet alleen… havermout is van nature glutenvrij, bevat veel antioxidanten en is snel te bereiden!

havermout

Easy peasy mugcake

Wat heb je nodig:
(voor 2 stuks)

  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 el gebroken lijnzaad
  1. Prak de banaan fijn.
  2. Meng dit samen met het ei en de havermout tot een papje.
  3. Verdeel het mengsel over twee bakje die in de magnetron kunnen. Doe deze op 800 watt 2 minuten in de magnetron.
  4. Keer de bakjes om en smullen maar!

TIP: maak het extra lekker met een schep kwark of een beetje honing!

Frisse havermoutpap

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 100 gram Lima Matcha Spirulina Express Porridge
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 el pompoenpitten
  • 300-500 ml (plantaardige) melk
  1. Zet een steelpannetje op laag vuur.
  2. Snijd de Granny Smith appel in reepjes.
  3. Schenk de melk in het pannetje en voeg de Express Porridge toe. Laat ongeveer 3 à 4 minuten staan en roer geregeld door.
  4. Verdeel de pap over 2 schaaltjes en bedek met de reepjes appel en de pompoenpitten.

Een toprecept dat je zo uit de koelkast pakt!

Very Berry Overnight Oats

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 100 gram Lima Superfruits Express Porridge
  • 2 el blauwe bessen
  • 2 el frambozen
  • 300-400 ml (plantaardige) melk
  • 2 blokjes pure chocolade
  1. Gebruik 2 kommetjes en verdeel de havermout. Schenk in beide kommetjes de melk tot net boven de havermout.
  2. Roer goed door, de melk mag tot iets boven de havermout blijven. Schenk bij indien nodig.
  3. Zet 1 nacht in de koelkast. Hak de chocolade alvast fijn.
  4. Haal je “Very Berry Overnight Oats” uit de koelkast en bedek met de frambozen, blauwe bessen en pure chocolade.

Wist je dat?

In het recept gebruik ik de producten van Lima die ik vorige week haalde in de biologische supermarkt. Het Lima-assortiment bestaat uit kwalitatieve producten die zowel gecertificeerd als 100% plantaardig en glutenvrij zijn. Ze gebruiken pure ingrediënten zonder additieven of bewaarmiddelen. Ik ben fan van Lima omdat ze kiezen voor volkoren granen, de voorkeur geven aan plantaardige eiwitten, geen onnodige suikers of zoetstoffen toevoegen en onverzadigde vetten verkiezen.

Liefs,
Charlie

P.S.: Meer weten of de gezondheidsvoordelen van havermout? Ik schreef er een blog over (klik hier).