Havermout-cappuccino, dat is een hele mond vol hé?! Havermout is een heerlijk voedzaam ontbijt, vol vezels en eiwitten. Een standaard bord pap kennen we denk ik allemaal wel, maar weet je eigenlijk wel hoe veelzijdig dit product is? Ik kreeg een geweldig pakket van Quaker waarmee ik uitgedaagd werd om een lekker ontbijt te maken. Dat kan ik wel!

De meeste mensen drinken een bak koffie op de vroege ochtend dus waarom niet een extra kickstart met een havermout-cappuccino.

Havermout-cappuccino

Benodigdheden: steelpan en melkschuimer.

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon) 

  • 25 gram Quaker havermout
  • 150 ml sojamelk
  • 1 tl honing
  • 1 snufje cacao
  • 1 espresso (ik gebruikte koffiepoeder)

havermout

  1. Breng de havermout met 100 ml sojamelk en de honing aan de kook. Laat op laag vuur zeker 10 minuten pruttelen, roer af en toe door.
  2. Schuim de overige 50 ml sojamelk op.
  3. Doe de havermout in een glas of beker.
  4. Schenk de opgeschuimde soja erover en schenk ook de espresso erbij.

havermout-cappuccino

Op quaker.nl/datbegintgoed vind je allemaal inspiratie voor heerlijke ontbijtjes en daarbij wordt het nog leuker omdat ze bezig zijn met een boek.

Altijd al in een echt kookboek willen staan? Deel jouw eigen Quaker ontbijtrecept op Instagram met #datbegintgoed en maak kans op een plek naast mij in dit bijzondere ontbijtboek!

Hoe cool is dat? Dus wat ik eigenlijk wil vragen aan jullie, ga deze week eens aan de slag met een Quaker recept en laat mij weten door middel van de #datbegintgoed (en mij taggen @charlie_s_kitchen) hoe lekker dit recept is en of ik deze natuurlijk ook moet maken! Kan ik op jullie rekenen?

Liefs,
Charlie’s Kitchen