Wat een top receptje deze haver-amandelrepen met rood fruit, wist je dat kinderen deze ook heerlijk vinden? Door te kiezen voor amandelmeel, krijg je een heerlijke zachte structuur en zoete smaak. Daarbij geeft het rode fruit een heerlijke frisse nasmaak, perfect voor een verantwoord tussendoortje of een kickstart ontbijt!

En deze kanjers zijn ook helemaal vegan!

Haver-amandelrepen met rood fruit

Benodigdheden: schaal, bakpapier, keukenmachine of goede blender, kom

Wat heb je nodig?
(voor 10 repen)

  • 200 gram amandelmeel
  • 125 gram havermout (voor extra smaak kies deze in de smaak bosvruchten)
  • 50 ml dadelstroop of rijststroop
  • 2 tl ongezoete vanillepoeder
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 1 el gesmolten kokosvet
  • 2 el appelcider azijn
  • 2 handen blauwe bessen
  • 75 gram zachte verse dadels (ontpit)
  • 2 handen frambozen
  • 2 handen aardbeien
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de schaal met bakpapier.
  2. Pak een grote kom en meng hierin 100 gram amandelmeel, de 125 gram havermout, dadelstroop, 1/2 tl zout en de gesmolten kokosolie.
  3. Doe vervolgens de overige 100 gram amandelmeel in de keukenmachine samen met het laatste beetje zout, de verse dadels en de ongezoete vanille. Mix dit tot een goed mengsel.
  4. Doe het eerste mengsel in de schaal en druk goed aan.
  5. Meng in een schaaltje de appelcider en baking soda goed door elkaar. Meng dit samen door het mengsel uit de keukenmachine en verdeel dit over de laag die al in de schaal zit.
  6. Verdeel nu het rode fruit over de grote “koek” heen en bak deze 30 minuten in de oven.

haar-amandelrepen met rood fruit

Laat de grote reep volledig afkoelen, snijd vervolgens de koek in repen en…

je mag aanvallen!

Liefs,
Charlie

P.S.: Had je deze haver-repen al zien. Ook makkelijk, gezond en voedzaam! (klik hier)