Ken jij iemand die niet dol is op sushi? Deze hartige versie met zalm is waanzinnig! Wie wil er nu niet de dag feestelijk beginnen of gewoon punten scoren bij collega’s op het werk? In een handomdraai  heb je deze toffe hartige sushi gemaakt en deze is nog gezond ook.

Let it roll

Wij kennen sushi met rijst -en voor sommige health freaks met quinoa- maar vandaag maken we deze hartige variant van brood. Een makkelijke en leuke manier om sushi te maken. Maar natuurlijk kun je er ook een zoete versie van maken door bijvoorbeeld chocoladepasta en banaan te gebruiken. Maar laat ik jullie maar niet op “slechte” ideeën brengen.

hartige sushi

Laten we beginnen met deze super lekkere sushi…

Benodigdheden: koekenpan, grote snijplank

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 6 sneetjes maisbrood
 • 50 gram zalm
 • 2 eieren
 • 4 bladen Romeinse sla
 • 2 el Philadelphia light
 • 8 blaadjes verse basilicum

hartige sushi

 1. Kluts de eieren en bak er een omelet van. Leg deze even apart op een bord.
 2. Rooster de broodjes om en om zachtjes in een koekenpan zonder boter.
 3. Na het roosteren snijd je de korsten eraf en leg je ze naast elkaar op de snijplank. Let op, laat ze elkaar iets overlappen.
 4. Smeer het maisbrood in met de Philadelphia. Vervolgens beleg je deze met de Romeinse sla, de omelet, de zalm en verse basilicum. Rol nu alles strak op. Maar let op, doe het langzaam zodat het een mooie rol wordt.
 5. Vervolgens snijd je de rol in stukjes en VOILA, aanvallen maar!

hartige sushi

Misschien nog wel lekkerder met wat geroosterde sesamzaadjes!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS; Onderaan dit recept vind je rechts icoontjes om dit recept te delen! Met wie wil jij deze sushi wel eens eten? Deel jouw creatie en vergeet mij niet te taggen!