Hartige Rudolph muffins als traktatie - Charlie's Kitchen

Hartige Rudolph muffins als traktatie

rudolph muffins

Met deze hartige Rudolph muffins scoor jij wel punten op school! Buiten dat ze er gewoon mega cool uit zien zijn ze ook nog eens super lekker. En dan heb ik goed nieuws voor de ouders, er zitten groenten in verstopt. Een vrolijke muffin, vol groente die ook nog eens punten scoort tijdens de traktatie op school.

Waar wacht je nog op?

rudolph muffins

Ik weet nog dat bij mij op de basisschool eigenlijk iedereen op chips of van die stokjes met knakworstjes en kaas trakteerde. Vaak zat hierbij een extra snoepje of kreeg ik gewoon een extra stokje knaks. Nu was ik laatst in gesprek met een vriend van mij die twee kids heeft. Hij vertelde mij dat er bij hun op school een snoepverbod is!

Ik word oud…

Een snoepverbod? Bestaat dat echt, zei ik? Absoluut! Aan de ene kant vind ik het ontzettend goed om te horen dat er wordt gepleit voor minder snoepen en de kinderen dus gezonde tussendoortjes meekrijgen naar school. Al lijkt het mij niet leuk om als kind op je verjaardag op mandarijnen te trakteren haha!

Maar ik ga jullie helpen!

Gelukkig wordt er met een verjaardag een uitzondering gemaakt. Daar zijn natuurlijk de meningen ook wel over verdeeld en dat is ook prima. Maar als je dan toch (redelijk) gezond moet of wil trakteren kun je er net zo goed wat leuks van maken toch?

Rudolph muffins

Wat heb je nodig:
(voor 12 muffins)

 • 200 gram courgette
 • 200 gram zwarte bonen
 • 200 gram speltmeel
 • 2 eieren
 • 150 gram geraspte pittige kaas
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 6 cherrytomaatjes
 • 24 mini pretzels
 • kokosvet
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Was de bonen en courgette goed af.
 3. Snijd de courgette in blokjes en bak deze even kort in de wok.
 4. Ik gebruikte een muffin vorm en deed daar de papierenvormpjes in. Heel handig!
 5. Houd 24 zwarte bonen apart, anders hebben we straks geen ogen.
 6. Doe de courgette en de bonen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
 7. Meng dit, samen met het meel, de eieren, bakpoeder, de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout tot een beslag.
 8. Verdeel het beslag over de papierenvormpjes (in de muffin-vorm) en zet 20 minuten in de oven.
 9. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, maak nu de gezichtjes op de muffins. Zet met een mesje 2 kleine inkepingen aan de bovenkant van iedere muffin en duw in iedere inkeping voorzichtig een pretzel.
 10. Leg op iedere muffin twee bonen en een half cherrytomaatje voor de ogen en de neus.

Rudolph muffins

Niet alleen leuk als traktatie, ook handig als snack voor in de pauze.

Rudolph muffins

Maar naast de Rudolph muffins maakte ik al eerder “Happy Pizzasticks” en de “Bananen loly“, kijk je mee?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches