Met deze hartige Rudolph muffins scoor jij wel punten op school! Buiten dat ze er gewoon mega cool uit zien zijn ze ook nog eens super lekker. En dan heb ik goed nieuws voor de ouders, er zitten groenten in verstopt. Een vrolijke muffin, vol groente die ook nog eens punten scoort tijdens de traktatie op school.

Waar wacht je nog op?

rudolph muffins

Ik weet nog dat bij mij op de basisschool eigenlijk iedereen op chips of van die stokjes met knakworstjes en kaas trakteerde. Vaak zat hierbij een extra snoepje of kreeg ik gewoon een extra stokje knaks. Nu was ik laatst in gesprek met een vriend van mij die twee kids heeft. Hij vertelde mij dat er bij hun op school een snoepverbod is!

Ik word oud…

Een snoepverbod? Bestaat dat echt, zei ik? Absoluut! Aan de ene kant vind ik het ontzettend goed om te horen dat er wordt gepleit voor minder snoepen en de kinderen dus gezonde tussendoortjes meekrijgen naar school. Al lijkt het mij niet leuk om als kind op je verjaardag op mandarijnen te trakteren haha!

Maar ik ga jullie helpen!

Gelukkig wordt er met een verjaardag een uitzondering gemaakt. Daar zijn natuurlijk de meningen ook wel over verdeeld en dat is ook prima. Maar als je dan toch (redelijk) gezond moet of wil trakteren kun je er net zo goed wat leuks van maken toch?

Rudolph muffins

Wat heb je nodig:
(voor 12 muffins)

 • 200 gram courgette
 • 200 gram zwarte bonen
 • 200 gram speltmeel
 • 2 eieren
 • 150 gram geraspte pittige kaas
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 6 cherrytomaatjes
 • 24 mini pretzels
 • kokosvet
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Was de bonen en courgette goed af.
 3. Snijd de courgette in blokjes en bak deze even kort in de wok.
 4. Ik gebruikte een muffin vorm en deed daar de papierenvormpjes in. Heel handig!
 5. Houd 24 zwarte bonen apart, anders hebben we straks geen ogen.
 6. Doe de courgette en de bonen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
 7. Meng dit, samen met het meel, de eieren, bakpoeder, de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout tot een beslag.
 8. Verdeel het beslag over de papierenvormpjes (in de muffin-vorm) en zet 20 minuten in de oven.
 9. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, maak nu de gezichtjes op de muffins. Zet met een mesje 2 kleine inkepingen aan de bovenkant van iedere muffin en duw in iedere inkeping voorzichtig een pretzel.
 10. Leg op iedere muffin twee bonen en een half cherrytomaatje voor de ogen en de neus.

Rudolph muffins

Niet alleen leuk als traktatie, ook handig als snack voor in de pauze.

Rudolph muffins

Maar naast de Rudolph muffins maakte ik al eerder “Happy Pizzasticks” en de “Bananen loly“, kijk je mee?

Liefs,
Charlie’s Kitchen