Ik denk dat ik deze groene salade met kippendijen en mango al heel vaak heb gedeeld op mijn Instagram. Maar het is dan ook een echte favoriet hier op het wekelijkse menu!

kip

Het recept bleef altijd geheim

Nog nooit eerder heb ik het recept gedeeld. Maar waarom eigenlijk niet? Om eerlijk te zijn is dit zo makkelijk en voor mij een simpele snelle lunch, dat ik niet het gevoel had dat het iets speciaals was om te delen.

Niks was minder waar…

Jullie blijven allemaal enthousiast reageren over het recept van deze groene salade met kippendijen en mango. En eigenlijk, als ik er zo bij nadenk, ook helemaal niet gek. Het ziet er feestelijk uit door de kleuren, de combinatie van mango en kip is echt hemels en het staat snel op tafel. Tenslotte willen we dat allemaal toch?

En dan eindelijk het recept van de salade met kippendijen en mango

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 kippendijen van het spit (ik haal deze altijd op de markt, lekker gekruid en mals!)
  • 1 zak veldsla à 75 gram
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 1/3 komkommer
  • 125 gram mangoblokjes (uit de diepvries laten ontdooien of vers)
  1. Pak een diep bord en scheur de veldsla een beetje uit elkaar.
  2. Heb je de mango laten ontdooien? Heb je verse mango? Snijd deze in ieder geval in blokjes.
  3. Was de komkommer en cherrytomaatjes goed en snijd ze in stukjes. Leg dit op de veldsla samen met de mango.
  4. En dan nu de heerlijke kippendijen van het spit, uiteraard het lekkerst als ze nog vers en warm zijn! Pluk het vlees van het bot en verdeel over de salade.
  5. Bedek het geheel tenslotte met verse basilicum.
  6. Je kunt makkelijk twee bakjes maken, zodat je voor de volgende dag ook nog een salade hebt.

kippendijen salade

Like & share

Onderaan dit recept vind je rechts icoontjes om dit recept te delen! Met wie wil jij deze salade wel eten? Deel jouw creatie en vergeet mij niet te taggen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen